Germania învinge Ucraina, Polonia pe Irlanda de Nord

Campioana mondială Germania a învins Ucraina, duminică seară, într-un meci ce a avut cea mai frumoasă primă repriză de până acum de de la EURO 2016.

Campioana mondială a trecut cu 2-0 de ucrainieni. În aceeași Grupă C, Polonia a învins cu 1-0 Irlanda de Nord, într-un meci arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Hațegan la centru.

Germania – Ucraina 2-0

Nemții au devenit primii care au învins la o diferență de două goluri la EURO 2016. S-a marcat câte un gol pe repriză. Prima parte a jocului a fost captivantă. Germania a marcat după o fază fixă, un gol cu capul al lui Mistafi, dar ucrainieii au presat și au creat momente frumoase de joc și de atac.

Ucraina a avut cele mai mari ocazii de gol din primele 45 de minute. Două goluri ca și făcute au fost scoase de poartarul Neuer, pe fondul unor probleme mari în apărare ale Germaniei, dar și pe fondul jocului bun ofensiv al Ucrainei. Vecinii noștri au marcat chiar un gol, anulat corect pentru offside. În minutul 40, Boateng a salvat Germania de gol, respingând de pe linia porții cu un ultim efort, după ce Neuer fusese bătut.

Partea secundă a fost mai slabă, iar Germania a înscris prin Schweinsteiger în timp ce Ucraina ataca  disperati. Germania este a doua favorită de a câștiga EURO 2016, cu o cotă de 5 pe Betano.com.

Grupele EURO 2016: Clasamente actualizate

Polonia – Irlanda de Nord 1-0

Unicul gol al polonezilor a fost marcat de Milik, în partea secundă, într-un meci în care Robert Lewandowski nu a avut nici măcar un singur șut pe poartă.

Irlanda de Nord a făcut un meci foarte slab, deși fusese echipa care a terminat pe locul 1 grupa din preliminarii în care a jucat și România.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan, care a fluierat perfect.