Campioana europeană Spania deschide la EURO 2016


Spania începe apărarea titlului cucerit în urma cu patru ani la Campionatele Europene de fotbal în fața Cehiei, într-un meci programat la Toulouse luni, 18 iunie, de la ora 16:00.

Ambele echipe vin după înfrangeri în ultimele meciuri de pregătire. Spania a pierdut la Madrid pe terenul lui Getafe cu Georgia, scor 0-1, în timp ce Cehia a fost învinsă de Coreea de Sud, cu 2-1. Iar Coreea de Sud pierduse cu 6-1 în fața Spaniei cu doar patru zile in urmă.

Szymon Marciniak din Polonia va arbitra meciul dintre Spania și Cehia, un arbitru care a acordat doar zece penalty-uri și patru cartonașe roșii în cele 52 de meciuri internaționale la care a oficiat.

De 9 ori s-au intalnit pînă acum Spania și Cehia, bilanțul fiind favorabil ibericilor, cu 5 victorii și o remiza, golaveraj 11-8. Spania a câștigat ultimele trei confruntări directe cu 1-0, 2-1 si 2-0, ultima oară în 7 iulie 2010. Spania este favorită cu  o cotă de peste 1,40 pentru a câștiga partida de luni cu Cehia de la EURO 2016.

Cehia știe cum să bată Spania

“Spania poate fi invinsă cu o apărare foarte bine organizată și atentă, compensată cu un joc rapid și eficient de contraatac. Am urmărit ultimele cinci meciuri pe care le-au jucat ;i sunt o echipă foarte puternica, dar dacă nu prind o zi bună apar greșelile de care noi putem profita”, a declarat Vaclav Cerny, selecționerul Cehiei.

Cu toate acestea, Cehia a marcat un singur gol Spaniei în ultimele patru meciuri și rămâne de văzut dacă statistica va suferi modificari după meciul de la Toulouse.

Echipe probabile

Spania: De Gea – Alba, Ramos, , Juanfran – Iniesta, Busquets, Koke – Silva, Nolito, Morata.

Cehia: Cech – Limbersky, Kadlec, Sivok, Kaderabek – Darida, Plasil – Krejci, Kolar, Dockal – Necid.