Cum va juca Deschamps cu Albania?


Didier Deschamps, antrenorul Franței, nu a dezvăluit nimic din modul în care va aborda partida cu Albania, care are loc miercuri seară de la ora 22:00 la EURO 2016.

Întrebat dacă va folosi același 11 precum cel din meciul contra României, Deschamps a zâmbit și a spus: “Veți vedea mâine’.

Franța a început 4-3-3 cu România, dar golul victoriei marcat de Payet a venit dintr-o formulă de 4-2-3-1 și după schimbările lui Antoine Griezmann și Paul Pogba cu Kingsley Coman și Anthony Martial. Formula 4-3-2 a fost folosită la start în 28 de meciri, pe când cea 4-2-3-1 în 14. 4-4-2 s-a jucat în șase partide.

Primul gol fusese marcat de Giroud, care a înscris pentru a 8-a oară în ultimele șase partide jucate pentru Franța.

Franța nu are o cotă mare contra Albaniei, dar victoria pare sigură, la fel ca și calificarea în optimile de finală.

Griezmann pe bancă?

Deschamps a lucrat mult la sistemele de joc și a arătat că le poate schimba ușor, dar mai ales cu succes în funcție de dezvoltarea meciului. El poate păstra și aceiași jucători pe teren, dar schimba sistemul din mers păstrând sau îmbunătățind jocul.

Ziarul francez L’Equipe a scris că în meciul cu Albania jucătorii Pogba și Griezmann ar putea sta pe bancă. Deschamps a considerat că în meciul contra României Griezmann a fost lipsit de vervă. El a jucat aproape 5.000 de minute în sezonul 2015/2016 la echipa de club sau cea națională.

Franța e favorită, dar Albania are ultima victorie

Oricum ar juca, Franța este așteptată să bată ușpr Albania, mai ales că albanezii vor fi lipsiți de aportul căpitanului Lorik Cana, eliminat în meciul cu Elveția.

Totuși, Albania a învins cu 1-0 Franța în ultimul meci jucat în 2014, cu 1-0, grație unui gol din lovitură liberă marcat de Ergys Kace. Albania nu a marcat însă mai mult de un gol pe meci contra Franței, reușind să înscrie în trei din 6 partide.