Rusia, cu un ochi pe victorie și cu celălalt pe suporteri


Rusia joacă marți, de la ora 16:00, în al doilea său meci de la EURO 2016, contr Slovaciei, în Grupa B. Slavii vin după un egal nesperat, dar muncit, cu favorita Anglia și speră să facă un pas decisiv spre calificare.

Nu doar victoria este importantă pentru ruși, ci și rămânerea la EURO 2016. Echipa lui Leonid Slutski a fost eliminată marți de la turneul final din Franța, o decizie hotărâtă de UEFA cu suspendare, după incidentele cauzate de suporteri pe stadion, la meciul cu Anglia.  Rusia rămâne la Campionatul European, poate juca mai departe, dar dacă incidentele vor continua în tribune și la meciul cu Slovacia, atunci echipa va fi trimisă imediat acasă, o hotărâre în premieră.

Rușii au prima șansă la victorie, cu o cotă de peste 2 pe Betano.com.

De cealaltă parte, Slovacia a arătat probabil cel mai slab joc al unei echipe la turneul din Franța. Nu doar pentru că a pierdut cu 2-1 în fața Țării Galilor, ci privind jocul în ansamblu, mai ales în atac acolo unde nu s-a văzut mai deloc.

Rusia nu subestimează însă Slovacia. Apărarea bună din meciul cu Anglia ar dori să fie din nou la fel în meciul de miercuri, iar atacul și mai bun – așa cum a declarat înainte de meci antrenorul rus Leonid Slutski.

Echipele probabile:

Rusia: Akinfeev -Smolnikov, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov – Neustadter, Glushakov – Shatov, Shirokov, Kokorin -Dzyuba.

Slovacia: Kozacik -Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Hrosovsky – Mak, Kucka, Hamsík, Weiss – Nemec/Duda.