Arbitrul de la Franța – România, un servant al UEFA?


Arbitrul Victor Kassai, cel care va arbitra pe 10 iunie, de la ora 22:00, meciul de deschidere al EURO 2016 dintre Franța și România, s-a aflat în trecut în centrul unor polemici puternice.

Ultimul meci controversat al lui Kassai a avut loc la EURO 2012. Cu acea ocazie, el a anulat un gol valabil Ucrainei, în optimile de finală cu Anglia. Englezii conduceau cu 1-0, iar Ucraina a marcat golul egalării. Mingea a trecut de linia porții, însă Kassai nu a arătat centrul terenului. La scurt timp, slavii au fost eliminați, iar Anglia a făcut pasul în sferturile de finală.

Reținut de la delegări

La capătul acelui meci, UEFA nu l-a învinuit pe Kassai, dar forul european a anunțat că acesta este reținut de la delegări până la finalul EURO 2012. Au trecut patru ani, iar UEFA pare să fi uitat. Lui Kassai i s-a acordat meciul de deschidere de la EURO 2016.

Totuși, după 4 ani, acesta revine și apare pe lista arbitrilor care au șanse să oficieze finala EURO 2016.

Kassai a obligat UEFA să aducă tehnologia video

Tot la momentul Anglia – Ucraina, de la greșeala arbitrului maghiar, UEFA a decis ca la următoarea ediție a EURO, în 2016, pe linia porții să fie prezentă tehnologia video.

Mai jos este golul Ucrainei, anulat de Kassai, deși fusese perfect valabil. Acesta apare la 2:45, urmat de reluări.


U-E footyroom.com de footyroom