Răzvan Lucescu, în fața unui meci foarte important

Flamengo – Al Hilal | Cea mai mare cotă primită de o echipă a lui Răzvan Lucescu în ultimele 48 de meciuri!

Răzvan Lucescu (50 de ani) se va afla marți, de la ora 19:30, în fața unuia dintre cele mai importante meciuri ale carierei de antrenor. Al Hilal, campioana Asiei, o va înfrunta pe Flamengo, deținătoarea Copei Libertadores, în semifinala Campionatului Mondial al Cluburilor, meci care, din punct de vedere al cotelor la pariuri sportive online oferite de Betano, e echivalent cu cea mai mare cotă primită de o echipă a lui Lucescu Jr. în ultimele…48 de partide!

Flamengo e pe val, Răzvan nu a mai avut o șansă atât de mică de mai bine de un an

Obișnuit să plece din postura de favorit fie în Grecia, cu PAOK, fie în Arabia Saudită sau Liga Campionilor Asiei, cu Al Hilal, Răzvan Lucescu trece de partea cealaltă a baricadei. Flamengo e mare favorită la calificarea în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, iar încrederea în brazilieni e dată de cele 25 de victorii obținute în ultimele 29 de meciuri. Cu Jorge Jesus (65 de ani) pe bancă, trupa braziliană a devenit prima echipă din 1963 încoace care câștigă campionatul Braziliei (cu patru etape înainte de final) și Copa Libertadores, iar succesul a generat o coeziune extraordinară: conform guvernului din Qatar, sunt așteptați aproape 10.000 de suporteri sud-americani la meciul de marți.

Cu o cotă de 7.15 oferită de Betano, Răzvan Lucescu și Al Hilal bifează cel mai greu meci din 29 noiembrie 2018 încoace. Înaintea partidei cu Flamengo, Al Hilal primise cota 11 contra lui Chelsea, în grupele ediției trecute din Europa League, meci pierdut cu 4-0 pe Stamford Bridge. De atunci au trecut 48 de meciuri pentru antrenorul român, 28 pe banca grecilor de la PAOK Salonic și 20 din postura de antrenor al lui Al Hilal.

Răzvan Lucescu, rival pe măsură

Partea interesantă legată de duelul din această seară e că Lucescu Jr. dă peste un antrenor experimentat la nivel european, care, până în ianuarie 2019 a stat pe banca celor de la Al Hilal. Jorge Jesus are trei titluri în Portugalia cu Benfica Lisabona, și-a mai trecut în CV alte șase Cupe ale Portugaliei (cinci cu Benfica, una cu Sporting), dar și Supercupa Arabiei Saudite alături de Al Hilal.

Jorge Jesus, antrenorul echipei Sporting CP, urmareste meciul de fotbal contra echipei FCSB, din play-off-ul Ligii Campionilor, disputat pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, miercuri, 23 august 2017. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Jorge Jesus (foto, în timpul unui meci FCSB – Sporting Lisabona) are și alte amintiri cu românii.

Între Lucescu și Jesus a început un mic război psihologic, lusitanul susținând că el este, de fapt, creatorul echipei cu care Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor Asiei în 2019. În mandatul lui Jesus (iunie 2018 – ianuarie 2019), care a durat 20 de meciuri, au fost aduși la club Andre Carillo și Bafetimbi Gomis, doi dintre cei mai importanți jucători din actuala echipă a lui Al Hilal. CV-ul lui Răzvan cuprinde un titlu de campion al Greciei și două Cupe ale Greciei, dar și Liga Campionilor Asiei.

Câștigătoarea, 99% meci de gală cu Liverpool

Calificată direct în faza semifinalelor, Flamengo nu a jucat niciun meci la actuala ediție, în timp ce Al Hilal a trecut de Esperance Tunis cu 1-0, grație unui gol semnat de Bafetimbi Gomis în minutul 73. Pe lângă calificarea în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, ceea ce ar reprezenta o mare performanță, bomboana de pe tort e orizontul unui meci de cinci stele cu Liverpool. Considerată mare favorită la câștigarea trofeului, campioana Europei va intra în competiție direct în semifinale, urmând să-i întâlnească, miercuri, pe mexicanii de la Monterrey într-un meci în care Klopp și elevii lui au, evident, prima șansă.

Înainte de Flamengo – Al Hilal și Monterrey – Liverpool se va juca meciul Al Sadd – Esperance Tunis, cel care va decide ocupanta locului al cincilea la Campionatul Mondial al Cluburilor ediția 2019.

Leave a Reply