WTA București | Finale fără succes! România, învinsă la simplu și dublu

La două zile după ce Simona Halep a câștigat trofeul istoric de la Wimbledon, a început cel mai important turneu de tenis găzduit de România: WTA București a luat startul luni, cu primele meciuri de pe tabloul principal, LIVE VIDEO pe Betano alături de o gamă variată de pariuri sportive.

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA PRIMEI ZILE DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A DOUA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A TREIA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A PATRA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A CINCEA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A ȘASEA LA WTA BUCUREȘTI 2019

Dumincă, cu start de la ora 14:30, România s-a pregătit pentru două trofee, simplu și dublu, cu Jacqueline Cristian/Gabriela Ruse și Patricia Țig în roluri principale. Nu a fost să fie, însă, și țara noastră rămâne fără trofeu la ediția din 2019!

Cristian și Ruse, depășite în deschiderea zilei

Semifinaliste în 2018, Jacqueline Cristian și Elena Gabriela Ruse au intrat în luptă cu scopul de a câștiga un prim trofeu al unei cariere scurte. Dar au început prost, și-au pierdut serviciul, apoi primul set (4-6) și, după câteva zeci de minute, se vedeau conduse și cu 4-1 în primul set de Viktoria Kuzmova și Krystina Pliskova. Împinse de la spate de public, au revenit la 4-4, au avut trei mingi de break, dar de ficare dată nu au găsit calea spre game-ul care le aducea aproape de decisiv. Experiența și-a spus cuvântul, tinerele românce au clacat în tiebreak, iar Kuzmova și Pliskova s-au încoronat campionale la WTA București 2019. 0/1 pentru România, urmează Patricia!

Ce începe cu o înfrângere se termină cu o înfrângere

Nu trece mult timp și călduroasele încurajări ale publicului se îndreaptă spre Patricia Maria Țig. Intră decisă pe Central, gata de un meci mare, însă tenisul e un sport în care, uneori, depinzi și de ziua adversarului. Iar Elena Rybakina, reprezentanta Kazahstanului, a prins o zi cum rar se vede: lovituri câștigătoare după lovituri câștigătoare, greșeli puține, tenis agresiv și, în final, primul trofeu al carierei. Departe de a juca dezastruos, Patricia Țig și-a văzut visul spulberat în doar 66 de minute, 2-6, 0-6, iar Rybakina și-a trecut în premieră numele pe un trofeu WTA. O finală scurtă, dinamică, în care Rybakina nu a lăsat loc de semne de întrebare.

Cu ce rămânem după WTA București 2019

A șasea ediție a turneului bucureștean nu a venit la pachet și cu o câștigătoare din România, dar autoarea celei mai frumoase povești merită toate aplauzele. Obosită în finală, după zece meciuri în câteva zile, Patricia Țig se va raporta multă vreme la competiția din Cotroceni. Pentru că WTA București 2019 e turneul renașterii ei, o jucătoare care a avut dubii, a stat mai bine de un an și jumătate departe de tenis, a născut, s-a accidentat, s-a recuperat, dar, în cele din urmă, s-a ridicat din nou. Până pe locul 265 WTA, cel pe care-l va ocupa de luni, zi în care aventura Patriciei și a celorlalte românce se va muta spre alte turnee. Alte țări, alte orașe, alte obiective….

 

 

Leave a Reply