WTA București | Țig – Rybakina, marea finală! Parcurs istoric pentru Patricia

La două zile după ce Simona Halep a câștigat trofeul istoric de la Wimbledon, a început cel mai important turneu de tenis găzduit de România: WTA București a luat startul luni, cu primele meciuri de pe tabloul principal, LIVE VIDEO pe Betano alături de o gamă variată de pariuri sportive.

Patricia Maria Țig. E numele pe care-l reținem indiferent de deznodământul WTA Bucureștiu 2019, unul pe care-l vom afla duminică, începând cu ora 17:00, când românca va sta față în față cu Elena Rybakina (Kazahstan), pentru primul trofeu al carierei indiferent de numele câștigătoarei.

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA PRIMEI ZILE DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A DOUA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A TREIA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A PATRA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURAREA ZILEI A CINCEA DE LA WTA BUCUREȘTI 2019

Fata din Galați sfidează logica. Și istoria!

Are 24 de ani. Vine după 19 luni departe de terenul de tenis, multe accidentări, o sarcină și întrebări peste întrebări privind viitorul în sportul alb. Dar e calmă, pășește pe Terenul Central cu încrederea lunetistului care știe ce are de făcut. Știe și că nu are voie să dea greș. După două victorii în precalificări, trei în calificări și trei pe tabloul principal nimic n-o mai sperie. Nici soarele, nici stilul enervant al adversarei. Ea nu are clasament, Laura Siegemund e pe 77, dar publicul, forma, tricolorul…toate sunt cu ea!

“Pati” începe bine, încrezătoare, nu se lasă atinsă de întârzierile provocate de ploaie, trimite servicii impecabile și, de obicei, închide punctele când are ocazia. Un 6-3 rapid o trimite pe Siegemund la vestiare în căutare de soluții. Dar ele nu există! Nu contra Patriciei, nu pe Terenul Central de la București, nu după atâtea și atâtea încercări pentru eleva lui Răzvan Sabău. Rămâne atentă, riguroasă, pictează liniile, strigă, se încurajează. 6-1 în setul al doilea, o oră și 28 de minute de tenis și prima finală în circuit din 2014! Emoții? Cu carul!

Meciul de tenis dintre Patricia Tig (in imagine) si Laura Siegemund din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open 2019, desfasurat la Arenele BNR, sambata, 20 iulie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

COTE BETANO LA PARIURI ONLINE PENTRU FINALA WTA BUCUREȘTI 2019

La final de meci, Patricia izbucnește în plâns. Va urca în clasament, cel puțin până pe 212 WTA, iar duminică va sta față în față cu istoria: poate deveni prima jucătoare care nu apare în ranking, dar care ridică deasupra capului un trofeu WTA: “Sunt puțin amețită. Mulțumesc mult pentru susținere. Mă simt foarte bucuroasă, nu prea am cuvinte. Sper să joc cât pot de bine în finală, indiferent de adversară”. spune, printre suspine, înainte să meargă la vestiare, de unde urmărește a doua semifinală.

Elena Rybakina, obstacolul din calea Patriciei

Parcă pentru a transmite un mesaj clar, Rybakina începe în forță. E cu ținta pe prima finală a carierei, e numărul 106 WTA, se află la început de carieră (21 de ani) și în niciun caz nu a trecut prin aventura tumultoasă a lui Țig. 6-3 sec în prima manșă cu Martina di Giuseppe, urmat de un 6-1 foarte clar. Reprezentanta Kazahstanului e în finală, după patru victorii în minimum de seturi și pornește la drum din postura de favorită în ultimul act. Promite, la fel ca Patricia, că va da totul, iar destinul va alege în ultima zi de concurs: nici Patricia, nici Elena nu au până acum un trofeu la nivel WTA. Duminică, însă, una dintre ele va pleca spre casă acoperită de gloria câștigătoarei, a fetei care s-a ridicat deasupra tuturor pe zgura de la București. Ora de întâlnire e 17:00, pe Centralul care va fi un vulcan în încercarea de a o duce pe Patricia direct în istorie.

Surpriză la dublu, la ora 23:50

În timp ce Viktoria Kuzmova și Krystina Pliskova priveau relaxate, patru românce pășeau în arenă pentru a decide adversarele cuplului ceho-slovac din finala probei de dublu, una din care România nu a lipsit niciodată în cele șase ediții găzduite de București. Irina Begu și Raluca Olaru sunt favorite, câștigă cu 6-3 prima manșă, apoi cad victime unei injecții de tinerețe, entuziasm și tenis la superlativ. Tinerele Jacqueline Cristian și Gabriela Ruse revin pe șine (6-3 în setul al doilea), iar tiebreak-ul decisiv, până la 10 puncte, se joacă aproape de miezul nopții. Iese în față nebunia vârstei, Jacqueline și Gabriela joacă aproape de perfecție elimină favoritele 1 (10-7 în decisiv) și duminică, de la ora 14:40, vor juca prima finală a carierei în proba de dublu. O altă șansă pentru România, o altă întâlnire cu istoria!

Leave a Reply