Sorana Cîrstea, aproape de finala de la Tașkent

Sorana Cîrstea, aproape de prima finală după 2.239 de zile

Sorana Cîrstea (29 de ani, 96 WTA la startul săptămânii) se află la un meci distanță de prima finală a carierei după 2.239 de zile. Vineri dimineață, de la ora 09:00, românca o va înfrunta pe Katarina Zavatska (19 ani, 142 WTA) pentru un loc în ultimul act de la WTA Tașkent (Uzbekistan), live pe Betano.

Jucătoarea din Târgoviște se simte în largul ei la Tașkent, oraș care, în 2008, i-a adus primul și singurul trofeu WTA al carierei, iar la ediția din acest an le-a învins, rând pe rând, pe Denisa Allertova (Cehia), Ysaline Bonaventure (Belgia) și Danka Kovinic (Muntenegru) pentru a se califica în cea de-a doua semifinală din 2019, după cea pierdută la Nurnberg, în mai, în fața Iuliei Putințeva. Iar miza meciului de vineri dimineață e uriașă pentru Sorana, care nu a mai disputat o partidă cu trofeul pe masă din august 2013.

Cote Betano la pariuri sportive pentru semifinala Katarina Zavatska – Sorana Cîrstea

Prima finală după 2.239 de zile?

Ultima dată când Sorana s-a aflat în această ipostază scena era una incomparabil mai mare. Pe 11 august 2013, după un parcurs excelent, românca a pierdut fără drept de apel, 2-6, 0-6, finala de la Toronto în fața legendarei Serena Williams. De atunci, Cîrstea nu și-a mai găsit locul într-o finală în circuitul feminin profesionist, iar o victorie în fața Katarinei Zavatska ar însemna enorm. Sorana a urcat deja de pe locul 96 WTA pe 81, dar calificarea în finală o duce pe locul 75 WTA, în timp ce un trofeu cucerit ar ajuta-o să revină printre primele 70 de jucătoare ale lumii, pe poziția a 67-a.

Adversara Soranei, o tânără speranță din WTA

Între Cîrstea și o nouă finală va sta Katarina Zavatska, o tânără jucătoare provenită din noul val al tenisului ucrainean. Născută pe 5 februarie 2000, Katarina se afla la startul săptămânii pe locul 142 WTA, dar parcursul bun, cu trei victorii în minimum de seturi, îi asigură urcarea până cel puțin pe locul 118 WTA. Va fi prima confruntare directă Cîrstea – Zavatska, dar și prima semifinală din scurta carieră a jucătoarei din Ucraina.

În cealaltă semifinală de la Tașkent se vor înfrunta, tot de la ora 09:00, Kristyna Pliskova (Cehia) și Alison van Uytvanck (Belgia).

Leave a Reply