Simona Halep la Wuhan | Μiza circuitului asiatic

După o lună fără o săptămână departe de teren, Simona Halep (6 WTA) revine în circuit în sezonul de hard asiatic, unul pe care-l începe la Wuhan (China), marți dimineață, de la 06:00, contra cehoaicei Barbora Strycova. Care este, însă, miza excursiei în Asia?

Simona Halep, favorită patru la Wuhan

Pentru început, trebuie spus că Simona și-a programat patru turnee pe final de 2019. În primul, Wuhan, va intra în concurs contra Barborei Strycova, adversară pe care a învins-o în cinci meciuri din șase, al doilea va fi la Beijing (China, 28 septembrie – 6 octombrie), iar al treilea la Moscova (Rusia, 14 – 20 octombrie). În primele trei, Simona trebuie să obțină calificarea la Turneul Campioanelor de la Shenzhen (China, 27 octombrie – 3 noiembrie), obiectiv pe care e aproape să-l îndeplinească.

În acest moment, Halep are 4.793 de puncte și ocupă locul al treilea în cursa pentru Turneul Campioanelor (Ashleigh Barty și Karolina Pliskova s-au calificat deja). Românca mai are nevoie de aproximativ 400 de puncte pentru a prinde 100% lista de opt, dar o poate face și cu mai puține în funcție de jocul rezultatelor de la Wuhan. Vezi aici cotele la pariuri sportive online pentru jucătoarea care va termina 2019 pe locul 1 WTA.

Simona Halep poate ajunge pe locul 3 WTA

La Wuhan, lista favoritelor e deschisă de Ashleigh Barty și Karolina Pliskova, Elina Svitolina e a treia, iar reprezentanta României închide careul de ași. Cu o victorie în fața Strycovei, Halep o va depăși pe Bianca Andreescu în clasamentul mondial, apoi se poate gândi la un loc pe podium. Dacă ajunge în semifinale, Halep trece peste Naomi Osaka, iar trofeul ridicat deasupra capului e sinonim cu obținerea poziției a treia, cu condiția ca Elina Svitolina să nu ajungă în ultimul act al competiției.

Turneul Campioanelor, marea miză a Simonei

Punctul culminant al finalului de sezon va fi Shenzhen, locul în care se vor aduna la start doar cele mai bune opt jucătoare ale lumii și două rezerve. Acolo, lupta se anunță mai deschisă ca niciodată, cu elita WTA-ului sprintând spre prestigiosul trofeu al Campioanelor. Cu o lună înainte, Ashleigh Barty e favorita cotelor la pariuri sportive oferite de Betano, urmată îndeaproape de Bianca Andreescu. Simona Halep e a treia favorită, la egalitate cu Karolina Pliskova, peste Naomi Osaka, Petra Kvitova și Belinda Bencic.

Leave a Reply