simona halep us open

Simona Halep, eliminată cu greu de Serena Williams la US Open


Simona Halep a jucat al nouălea meci al carierei contra Serenei Williams, miercuri noapte, în sferturile de finală ale US Open. A pierdut, însă a arătat un progres contra americancei, ceea ce îi dă speranțe pentru viitor.

Halep a fost învinsă cu  6-2 4-6 6-3. Meciul a început cu trei ași serviți de Serena Williams. Aveau să fie doar primii dintr-o serie de 18. Apoi, americanca a reușit imediat un break și se detașa în primul set la 2-0.

Primul set s-a încheiat cu 6-2, în doar 33 de minute, iar Halep a trimis doar trei lovituri câștigătoare față de cele 13 ale Serenei. Românca a comis și trei duble greșeli.

12 mingi de break anulate în setul 2

Setul al doilea a fost unul de mare luptă. Serena și-a câștigat serviciul în primul game, iar în al doilea conducea cu 40-0 pe serviciul Simonei. Halep a anulat însă toate mingile de break, a egalat la game-uri, după care a reușit ea break-ul, trecând la conducere cu 2-1 pentru prima oară în meci.

Mai departe s-a mers cap la cap până la 5-4, acolo unde Simona a reușit un break la capătul unui game care a durat peste 10 minute, câștigând setul.

În acest al doilea set, Halep a salvat toate șansele de break, 12 la număr, pe care americanca le avusese!

Un set trei fără istoric

Setul al treilea a arătat o Serena dezlănțuită, care a trecut în avantaj cu 4-1 și apoi 5-2. Halep nu a mai putut realiza nici un break, iar americanca a servit cu forță fără a mai lăsa șanse de discuție.

Meciul s-a încheiat după două ore și un sfert. Halep poate studia ce a făcut bine în setul al doilea pe care l-a câștigat contra Serenei pentru a progresa mai mult pe viitor în fața acesteia. După acest meci, Serena o conduce cu scorul general de 8-1.

Sora mai mică din familia Williams s-a calificat în semifinale și țintește al 23-lea titlu de Mare Șlem al careierei, un record în istoria tenisului open era.

Leave a Reply