franta preliminarii cm 2018

Cupa Mondială 2018: Surprize în preliminarii


Marți seară s-au jucat meciuri în grupele A, B și G ale preliminariilor Cupei Mondiale 2018. Au fost rezultate surpriză atât pentru echipele mari, cât și pentru cele mici.

Franța, egal cu Belarus

În Grupa A, Franța a debutat cu un 0-0 în preliminariile Cupei Mondiale pe terenul Belarusului. Cu 63 de locuri sub Franța în clasamentul FIFA, Belarus a jucat foarte bine în defensivă și a fost susținută de un public vocal. Francezii nu și-au creat ocazii importante de gol, chiar dacă pe teren au fost prezente vedetele Olivier Giroud și Antoine Griezmann.

În alt meci al grupei, Luxemburg a fost la un pas de o mare surpriză, un egal pe terenul Bulgariei, dar a pierdut cu 4-3. Bulgarii au egalat la doi în minutul 65 și apoi au trecut la conducere în minutul 79. Luxemburg a marcat pentru 3-3 în minutul 90, dar în secundele de prelungiri vecinii noștri au reușit să înscrie golul victoriei.

Cel mai puternic meci al grupei, Suedia – Olanda, s-a încheiat 1-1.

Citește și: Spania face scorul serii în preliminariile Cupei Mondiale 2018

Egal pentru Feroe, Portugalia învinsă

Grupa B nu a fost mai prejos la capitolul surprize. Este greu de spus care a fost mai mare, egalul obținut de Insulele Feroe cu Ungaria (0-0) sau înfrângerea Portugaliei cu 2-0 pe terenul Elveției.

Una dintre cele mai slabe echipe din Europa, Insulele Feroe a reușit să încheie 0-0 contra Ungariei, una dintre revelațiile de la EURO 2016. Mai mult, feroezii au fost la un pas de o victorie memorabilă, lovind bara în ultimele cinci minute ale meciului!

Portugalia a pierdut pe terenul Elveției cu 2-0. Fără aportul lui Cristiano Ronaldo, accidentat, lusitanii au primit gol în minutul 23 de la Breel Embolo, iar șapte minute mai târziu de la Admir Mehmedi. Cea mai mare ocazie pentru campioana Europei a venit abia în minutul 81, când Nani a șutat în bară.

În cel de-al treilea meci al grupei, Andorra a pierdut acasă cu 1-0 în fața Letoniei.

Trei goluri în trei minute pentru Grecia

Grecia a simțit fiori reci pe șira spinării în meciul din Grupa H jucat pe terenul Gibraltarului. Scorul era de 1-1 în minutul 26, dar elenii au marcat de trei ori în ultimele minute ale primei reprize. De altfel, cu 4-1 s-a încheiat și meciul, repriza secundă fiind fără goluri.

În celelalte partide ale grupei H, Bosnia a învins Estonia cu 5-0, iar Ciprul a pierdut acasă cu 3-0 în fața Belgiei.

Pariază pe calificările CM 2018 (zona Europa)

Leave a Reply