wta castiguri cariera bani

Banii fetelor în tenis. Halep, în Top 25


WTA a publicat un clasament al jucătoarelor care contabilizează câștigurile din tenis pe durata întregii cariere. România este prezentă în top cu două nume, una dintre ele fiind Simona Halep. Apasă aici pentru toate cotele la pariuri sportive din tenis, oferite de Betano.com.

Topul este condus de Serena Williams cu peste $81 milioane. La mare distanță, pe locul 2, este Maria Sharapova, cu $36 de milioane.

Citește și: Un nou lider, Halep stagnează

Din Top 10, doar cinci jucătoare sunt încă active (Serena și Venus Wiliams, Azarenka, Wozniacki și Radwnaksa), patru fiind retrase (Graf, Davenport, Hingis și Clijsters), iar una suspendată (Sharapova).

Simona Halep se află pe locul 24 în topul câștigurilor all-time, cu $14,2 miloane. O altă jucătoare din România se află în Top 100, mai exact pe poziția a 92-a, Monica Niculescu.

halep top wta 2016Halep, locul 4 în 2016

Dacă în topul câștigurilor din toate timpurile suntem în afara Top 20, pe anul 2016 avem un nume aflat în Top 5. Simona Halep a adunat în acest sezon încă neterminat $3,1 milioane (foto stânga).

Ea este depășită doar de Angelique Kerber, Karolina Plikova și Serena Williams.

Cu peste $800.000 se află pe locul 34 Irina Begu, iar Monica Niculescu este pe locul 41.

Cum stăm la like-urile pe Facebook

Ca număr de like-uri (foto sus), Halep are mai mulți fani decât cinci din jucătoarele aflate în Top 10 al câștigurilor, depășindu-le pe Graf, Clijsters, Davenport, Radwanska și Hingis.

Cu 1,3 milioane de like-uri, Halep este aproape ca număr de fani de Wozniaki și Azarenka, ambele cu peste 1,5 milioane, fiind așadar una dintre cele mai populare jucătoare de top din circuitul mondial.

Leave a Reply