Frustrare la Roland Garros, se caută un acoperiș

Turneul de la Roland Garros este oprit de duminică, iar meciurile din acea zi au ajuns să se joace marți. Pe lângă iubitorii de tenis, și organizatorii au fost la rândul lor revoltați, ajungând să ceară măsuri imperative.

Francezii de la Roland Garros nu au fost în stare în ani de zile de când organizează prestigiosul turneu de Mare Șlem să construiască un acoperiș. Până și noi, în România, am reușit să avem un acoperiș rabatabil, fie el și unul de 100 de milione de euro pe Arena Națională.

Directorul turneului, fostul jucător de tenis Guy Forget, a cerut marți de urgență instalarea unui acoperiș pe Philippe Chatrier.

Roland Garros va rămâne în anul 2016 singurul turneu de Mare Șlem fără acoperiș. La Australian Open există trei acoperișuri retractabile, Wimbledonul are partea de sus acoperită, iar la US Open, până în august, se va monta de asemenea unul.

Este pentru prima oară în 16 ani când turneul suferă de o asemnea pauză din cauza vremii. “Discutăm deja de 15 ani despre un acoperiș, astăzi a venit ziua în care să oprim discuțiile și să facem ceva”, a spus Forget.

“Simt frustrare. Avem dovada că este nevoie de acoperiș”, a mai declarat acesta.

Meciurile de duminică și luni s-au jucat pe reprize, ca la leapșa. Afectase sunt, printre altele, Sam Stosur, Simona Halep, Agnieszka Radwanska, Tsvetana Pironkova, dar și  Serena Williams. Ele vor trebui să evolueze cu pauze pentru a-și termina meciurile.

Halep s-a oprit din joc duminică conducând-o cu 5-3 pe Stosur, în optimile de finală. Luni a așteptat degeaba să joace, pentru că a plouat. Marți, a intrat pe teren și a pierdut  primul set cu 7-6, apoi a ajuns să fie condusă cu 3-2 în cel secund, moment în care din nou partida a fost suspendată din cauza vremii.

Leave a Reply