Coreea de Sud intră să bată Spania


Asiaticii au o cultură aparte și o atitudine de invidiat. Nu face excepție meciul amical dintre Spania și Coreea de Sud, înainte de care antrenorul coreenilor a declarat că intră pe teren cu gândul la victorie.

Spania este campioana europeană en titre, dar nimic nu poate prezice un meci de fotbal în care oricând echipele mari se pot împiedica de cele mai mici.

Coreea de Sud nu intră în acest meci cu capul plecat. A câștigat ultimele nouă meciuri fără a primi gol, stabilind în acest sens un record național. Are o serie de 16 partide fără înfrângere. Așadar, nu trăiește doar din amintirile de la Cupa Mondială 2002, atunci când a ajuns în semifinale.

Antrenorul Uli Stielikem a chemat pentru acest meci doar 20 de jucători, motivând distanța lungă și inutilitatea unei călătorii în Europa fără a intra pe teren. Partida are loc în Austria, în orașul Salzburg. Selecția sa a surprins, însă. A reapărut în lot un jucător care nu mai prinsese echipa națională de aproape patru ani, Yoon Bit-garam.

“Indiferent de adversar, nu trebuie să uităm că avem propria filosofie de  joc. Trebuie să ne pregătim pentru a câștiga. Vom aborda Spania cu încredere și cu temele făcute”, a declarat Stielikem.

Spania va intra în meci cu doar un singur vârf, însă mijlocașii vor împinge în ofensivă, a devoalat din tactică, înainte de meci, căpitanul Spaniei, Pedro.

Ibericii vor să facă uitat eșecul de la Cupa Mondială 2014, atunci când au fost eliminați în faza grupelor și să readucă vremurile de aur pe care le-au trăit la EURO 2012 și Cupa Mondială 2010 pe care le-au câștigat. “Pentru a performa la cel mai înalt nivel, trebuie să jucăm împreună, ca o echipă”, a mai spus Pedro.

Meciul are loc miercuri, de la ora 17:30. Pe BETANO.com Spania are o cotă de 1,44 pentru victorie, iar Coreea de Sud o cotă de 7. Interesant este și dacă va primi Coreea de Sud gol după nouă meciuri internaționale.

Leave a Reply