golf rio 2016 capibara

Golf sau Zoo la Rio 2016?


Golful revine ca sport olimpic pentru prima oară după ediția din anul 1904. Mai multe vedete din golf nu vor fi prezente, însă turneul de la Rio 2016 se va juca în mijlocul unei veritabile Zoo, printre rozătoare, leneși, maimuțe, șerpi, mici crocodili și bufnițe.

Circuitul olimpic de golf se află în zona Barra da Tijuca din partea de Vest a orașului Rio. Este un cartier nou, cu familii bogate care au posibilitatea financiară să practive acest sport.

CITEȘTE ȘI: Rio 2016, Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice

Însă, circuitul se află și între trei lacuri, motiv pentru care pe traseu s-au aciuat mai multe specii de animale. Printre ele sunt și 40 de exemplare de capibara (foto sus), cel mai mare rozător din lume care poate atinge 1,5 metri șo 50kg.

Directorul Asociației Profesioniste de Golf (PGA) Mark Johnson cunoaște situația și a afirmat că „sunt 30-40 de capibara, ies noaptea și mănâncă iarbă. Ele trăiesc acolo, noi vom juca acolo golf așa că va trebui să coexistăm”.

În complexul de golf există și leneși, caimani sau maimuțe și chiar șerpi boa constrictori.

Presa braziliană a scris zilele acestea că vor exista cinci persoane din partea organizatorilor special instruite să mute caimanii, dacă vor deranja concursul de golf sau dacă se vor apropia de oameni.

Există de asemenea și multe bufnițe. Johnson a observat că acestora le priește zona în mod deosebit, din moment ce au foarte mulți pui.

Pariază pe Rio 2016

Leave a Reply