brazilia aur jo 2016

Brazilia, obsesie pentru aur!


Fotbalul olimpic, atât cel masculin cât și cel feminin, va începe joia aceasta la Jocurile de Vară de la Rio. Toți ochii vor fi ațintiți pe Brazilia, echipa care își dorește aurul olimpic la fotbal mai mult decât oricine alticineva.

Brazilia poartă o frustrare istorică: nu a câștigat nici un titlu olimpic la fotbal. Sud-americanii au în vitrină cinci trofee de Cupa Mondială, patru de Cupa Confederațiilor și opt Cupe ale Americii.

Însă, la Jocurile Olimpice a eșuat mereu. Și nu pot fi acuzați că nu au încercat din toate puterile. Romario (Seul 1988), Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos și Bebeto (Atlanta 1996), Ronaldinho (Beijing 2008) și Neymar (Londra 2012) sunt jucătorii vedetă care au ratat pe rând aurul olimpic.

Neymar încearcă din nou în 2016 și a renunțat la ediția centenară a Cupei Confederațiilor doar pentru a putea fi în formă maximă la Olimpiadă.

„Am crescut tactic, tehnic și din punct de vedere psihologic, iar aceste lucruri mă vor ajuta”, a declarat Neymar cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor de la Rio.

Brazilia vine cu cea mai bună echipă

Brazilia a cucerit trei medalii olimpice de argint în anii 1988, 1988 și 2012. Însă acum pleacă fiind principala favorită.

Este singura echipă care a venit la Rio cu cei mai buni jucători posibili.

De aceea, pe Betano.com, Brazilia este prima favorită la câștigarea aurului olimpic la fotbal, cu o cotă de 1,90.

Absențe de marcă

Messi nu va veni în Brazilia, nici Cristiano Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovic.

În plus, Argentina va fi fără Dybala, Icardi, Vietto și Lanzini, Portugalia fără Renato Sanches și Joao Mario, ambii campioni europeni în Franța.

Traseul Braziliei

Gazdele Jocurilor Olimpice vor avea o primă fază accesibilă cu Danemarca, Irak și Africa de Sud.

Abia după aceea vor putea întâlni Germania sau Mexicul, aceasta din urmă fiind echipa care a eliminat Brazilia în semifinalele de la Londra, în 2012.

CITEȘTE ȘI: Betano.com lansează secțiunea pentru Jocurile Olimpice Rio 2016

One Comments

  1. Pingback: Rio 2016: Brazilia a ajuns în sferturile de finală - Betano Blog

Leave a Reply