Final controversat în finala de 400m feminin la Rio


Atleta Shaunae Miller (Bahamas) a câștigat medalia de aur la proba de 400m de la Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio la capătul unei curse în care a sărit pe burtă la linia de sosire.

Miller a câștigat locul 1 în fața americancei Allyson Felix, care țintea cel de-al cincilea său aur olimpic.

Cp8ltJwWIAAzd3MSportiva din Bahamas a condus o bună parte din ultima linie dreaptă, dar a fost ajunsă din spate de Allyson Felix. Cele două se îndreptau cap la cap spre linia de sosire, când Miller a căzut pe burtă și a câștigat cursa cu un avans de 7 zecimi de secundă.

Manevra a fost intens dezbătută pe rețelele sociale. Nu puține au fost părerile scrise de pasionații de sport conform cărora manevra lui Miller a fost una incorectă și a ajutat-o să câștige primul loc.

Numai că mai mulți atleți profesioniși au sărit în apărarea sportivei și au explicat că acel gest nu i-a adus vreu câștig de timp.

Chiar un american, Michael Johnson, fost mare campion a scris pe Twitter că „acel gest al lui Shaunae Miller a venit pentru a se recupera dintr-o căzătură. Sprinterii știu foarte bine că modul cel mai rapid de a trece linia de sosire este  să alergi. Credeți-mă aici. Cursa a fost dramatică și s-a încheiat printr-unul dintre cele mai frumoase momente de la Rio”.

Marea învinsă, Allyson Felix, nu a dat vina pe căderea adversarei sale, ci și-a asumat înfrângerea. „Nu am fugit destul de bine pentru a câștiga”, a declarat Felix, cea care a devenit prin cele șapte medalii olimpice cea mai premiată atletă din istoria Jocurilor de Vară.

Miller (22 de ani) a adus țării sale, Bahamas, prima medalie de la Rio.

Pariază pe Rio 2016

One Comments

  1. nu stiu daca a fost controversat, dar cu siguranta a fost spectaculos! nu am mai vazut asa ceva pana acuma :)))

Leave a Reply