SuperBowl infografic

INFOGRAFIC | Super Bowl 52

Super Bowl e unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în Statele Unite, unde este urmărit an de an de peste 100 milioane de telespectatori. Anul acesta, bătălia e între David și Goliat.

Pariază pe Betano! Mii de meciuri în fiecare săptămână, sute de transmisiuni live și zeci de sporturi incluse în ofertă!

Pentru New England Patriots, Super Bowl-ul e ceva banal. E a opta apariție în finală după 2000 și poate fi și a șasea victorie. Mulți îi numesc cea mai bună echipă din istoria fotbalului american, iar Tom Brady, de patru ori MVP al Super Bowl e, probabil, cel mai bun jucător pe care acest sport l-a avut.

Philadelphia Eagles au fost de trei ori campioni naționali, însă înainte ca marea finală să devină Super Bowl. Ultimul trofeu l-au câștigat în 1960, iar ultima finală au jucat-o în 2004. Tot cu Patriots. Ar putea deveni doar a doua echipă care reușește să câștige Super Bowl-ul în fața echipei din New England, care a suferit ambele înfrângeri de până acum cu New York Giants.

Peste 100 tipuri de pariuri la acest meci, atât ce țin de sport cât și de evenimentele din jurul lui. Va da vreun tweet Donald Trump în timpul jocului?

Super Bowl e mai mult decât un eveniment sportiv. Weekendul meciului e unul uriaș, ca dovadă fiind banii cheltuiți în perioada lui – e peste Halloween, din acest punct de vedere. Prețul unui reclame de 30 secunde în timpul finalei depășește 5 milioane $ și crește în fiecare an. O tradiție a Super Bowl-ului e show-ul de la pauza meciului, când mari muzicieni urcă pe scenă pentru un scurt concert. Anul acesta va fi Justin Timberlake, a doua oară, după ce a mai cântat și în 2004. Imnul Statelor Unite, la fel de important, va fi intonat la început de Pink.

Super Bowl, ediția 52

Echipele: New England Patriots și Philadelphia Eagles

Unde: US Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota (capacitate: 66,000 locuri)

Când: Noaptea de duminică spre luni, ora României 1:30

Favoriți: Patriots, cu cotă de 1.50. Eagles are cotă de 2.65.

Știați că… 12 din ultimele 13 Super Bowl-uri au fost câștigate de echipe îmbrăcate în alb. Patriots a ales să poarte acest echipament duminică. Eagles vor juca în verde, culoare în care au pierdut un singur meci în acest sezon.

Leave a Reply