Ultimele meciuri din șaisprezecimile Cupei! FCSB, Rapid și Astra joacă azi

Au rămas 4 meciuri din șaisprezecimile Cupei României. Astra, Gaz Metan și FCSB vor să continue parcursul perfect al echipelor din Liga 1 Betano, iar a doua reprezentantă a ligii a treia în optimi va fi decisă în meciul Rapid – Turris.

Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu, ora 16:00

Fără înfrângere în actualul sezon, Astra e a doua în Liga 1 Betano și a câștigat, în ultimele meciuri, cu Dinamo și Gaz Metan Mediaș. Orădenii tocmai au obținut al doilea succes al sezonului în Liga 2, împotriva liderului Academica Clinceni, rezultat cu care au depășit locurile retrogradabile. Luceafărul și Astra au mai jucat în cupă acum 2 ani, când giurgiuvenii au învins cu 3-1.

Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș, ora 16:30

Bucovina Rădăuți e antrenată de foștii steliști Dorin Goian și Daniel Bălan și s-a dovedit a fi o nucă tare într-o serie foarte puternică a ligii a treia, cu Oțelul, Ceahlăul, Suceava sau Gloria Buzău. Bucovinenii sunt pe 7 în clasament iar în cupă nu au primit încă gol, eliminându-le pe Sănătatea Darabani, Știința Miroslava și Foresta Suceava. Mediașul, semifinalistă anul trecut, merge în nordul Moldovei după ce a pierdut în ultima partidă cu 3-0, la Astra. Chiar și după acest rezultat, Gaz Metan se află pe loc de play-off în Liga 1 Betano, și e la 4 puncte de primul loc.

Rapid București – Turris Turnu Măgurele, ora 18:45

Singurul meci între echipe care vin din liga a treia în această fază a competiției e între Rapid și Turris, cluburi cu șanse mari să urce în eșalonul secund. Turris a ratat promovarea anul trecut în fața Petrolului, iar acum e liderul Seriei 3, din care fac parte FC Brașov și FC U Craiova. Rapid e a treia în Seria 2, la egalitate de puncte cu primele două clasate – FC Afumați și Unirea Slobozia. Are doar victorii în Giulești, în ultima rundă a cupei trecând de Daco-Getica. Și Turris a eliminat un club din divizia a doua, pe FC Balotești.

Unirea Alba Iulia – FCSB, ora 21:30

Meciul se va juca la Zlatna, la 35 kilometri de Alba Iulia, stadionul de acolo nefiind pregătit pentru a organiza acest meci. FCSB va miza pe jucătorii care nu au prins foarte multe minute în ultimul timp, în fața unui adversar ce vine din liga a treia. Alba Iulia e pe 5 în Seria 4, unde lider e Șoimii Lipova, și nu a pierdut vreun meci în acest sezon.

Rezultatele de până acum din șaisprezecimi

FC Voluntari – FC Botoșani 2-1

Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Energeticianul 2-1

Sportul Snagov – Universitatea Craiova 0-2

ASU Poli Timișoara – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1, 2-4 la departajare

Dacia Unirea Brăila – Dinamo București 1-3

UTA Arad – Poli Iași 3-3, 3-5 la departajare

Sporting Liești – CS Mioveni 0-3

CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-2

Progresul Spartac – Universitatea Cluj 0-1

Academica Clinceni – FC Hermannstadt 0-2

Concordia Chiajna – Viitorul Constanța 0-3

Chindia Târgoviște – CFR Cluj 0-1

Leave a Reply