„11-le” weekend-ului: Real – Atletico, Juve – Napoli și alte 9 meciuri de urmărit

Weekend plin de derby-uri în fotbalul european. Real – Atletico, Juventus – Napoli, Roma – Lazio și Chelsea – Liverpool sunt doar câteva dintre ele. Stranierii de la Sparta Praga și PAOK au, și ei, meciuri extrem de tari!

Vineri, 20:00: Viktoria Plzen – Sparta Praga – STREAMING LIVE pe Betano!

Sparta Praga are ocazia să îndepărteze campioana en-titre de lupta pentru titlu. Plzen e ieșită din formă, suferind două înfrângeri dure în ultimele 3 etape: 0-4 la Slavia Praga și 0-3 la Jablonec. E la 3 puncte de primul loc în acest moment, distanță ce poate crește dacă Sparta continuă perioada excelentă. Runda trecută, Nicolae Stanciu a fost decisiv la echipa din capitala Cehiei, cu 2 goluri și un assist. Sparta este singura echipă neînvinsă în campionat, la un singur punct în spatele Slaviei lui Alex Băluță.

Vineri, 21:30: Hertha Berlin – Bayern Munchen – STREAMING LIVE!

Primele două clasate în Bundesliga la începutul săptămânii, Hertha și Bayern au pierdut puncte în etapa intermediară. Gazdele au avut fost învinse de Werder Bremen cu 3-1, pentru primul lor eșec al sezonului, iar Bayernul a făcut egal acasă cu Augsburg (1-1). Între Hertha și Bayern au fost 3 egaluri în ultimele 3 meciuri jucate, dar palmaresul dinaintea lor este categoric în favoarea campionilor: 11 victorii consecutive între 2009 și 2016, cu o singură înfrângere începând cu 2002. Portarul lui Bayern, Manuel Neuer, a jucat de 17 ori cu Hertha și nu a pierdut vreodată, reușind să termine fără gol primit 13 dintre acele partide!

Sâmbătă, 16:00: AS Roma – Lazio Roma – STREAMING LIVE!

„Derby della Capitale” vede gazdele într-o situație dificilă, cu doar 2 victorii în 7 meciuri din acest sezon, și oaspeții în formă: cu 5 victorii la rând. În derby-uri, însă, statisticile nu contează. Poate doar cele de la cartonașe, fiind partide foarte tensionate. Lazio nu stă bine la acest capitol, primind cel puțin 4 galbene în 8 din ultimele 10 derby-uri cu AS Roma. Un alt număr interesant este cel de penalty-uri: s-au dictat 3 în ultimele 3 meciuri directe!

Sâmbătă, 17:15: Barcelona – Athletic Bilbao – STREAMING LIVE!

Extrem de rar se întâmplă ca Barcelona să ia un punct în meciuri consecutive de campionat, iar în acele situații, de obicei e cel puțin un meci cu o echipă de top. În ultima săptămână, însă, catalanii au făcut egal acasă cu Girona și au pierdut la Leganes, unde au avut și un joc foarte slab. Acum îi vizitează Athletic Bilbao, care în sezonul actual a reușit deja să o încurce pe Real Madrid. Barca are 9 victorii consecutive în campionat, împotriva bascilor, dar au pierdut cu aceștia în ultimii ani în Cupa și Supercupa Spaniei. Bilbao nu e în cea mai bună formă, mai ales că la mijlocul săptămânii a pierdut acasă cu Villarreal, 3-0, și singura victorie din acest an a venit în prima etapă din Primera.

Sâmbătă, 17:30: Hajduk Split – Dinamo Zagreb

Eternul derby al Croației pare dezechilibrat. Trupa din capitală are deja 20 de puncte, neînvinsă după 8 etape, iar Hajduk are de două ori mai puține. Hajduk nu a avea nicio victorie după primele 6 meciuri de campionat, obținând, totuși, două în ultimele 2 etape. S-au întâlnit de 5 ori în 2017/18, iar Dinamo s-a impus în 3 rânduri, celelalte rezultate fiind un egal și un succes al formației din Split.

Sâmbătă, 18:15: Nice – Paris Saint-Germain – STREAMING LIVE!

PSG este, din nou, de neoprit în Ligue 1. Are 7 victorii din 7, un avans de 8 puncte în fața locului secund și o medie de peste 3 goluri marcate pe meci! Nice este pe 11, cu 3 victorii, un egal și 3 înfrângeri până acum. Dacă titlul pare deja al lor, parizienii se uită deja spre recorduri. Un succes în acest meci ar fi suficient pentru a egala un record vechi de 80 de ani, aparținând lui Lille, singura echipă care a început un sezon de Ligue 1 cu 8 victorii la rând!

Sâmbătă, 19:00: Juventus Torino – Napoli – STREAMING LIVE!

Duelurile dintre Juve și Napoli sunt cele mai urmărite din Italia în ultimul timp, după ce sicilienii au devenit a doua favorită la titlu. Și acum ele sunt pe primele poziții în clasament. Juventus are maximum de puncte, iar Napoli e la 3 lungimi în spate. În sezonul trecut, ambele meciuri directe s-au terminat cu scorul de 0-1, demonstrând că nu este un derby care să fie adjudecat, permanent, de gazde. Între antrenorii lor, Allegri și Ancelotti, e egalitate perfectă: câte o victorie pentru fiecare și două remize.

Sâmbătă, 19:30: Chelsea – Liverpool

Miercuri, în Cupa Ligii, Chelsea a devenit prima echipă care o învinge pe Liverpool în 2018/19. A fost, însă, o partidă în care ambii antrenori au folosit numeroase rezerve, iar formațiile de start de sâmbătă vor fi mult diferite. În campionat, Liverpool conduce, cu 18 puncte din 18 posibile și, în continuare, un număr incredibil de mic de goluri primite: doar 2. Chelsea a avut, etapa trecută, primul pas greșit: 0-0 în deplasarea de la West Ham, rezultat în urma căruia a coborât pe locul 3, la egalitate cu Manchester City. Jurgen Klopp e aproape de a doborî multe recorduri din istoria lui Liverpool, dar, cel mai important, poate aduce primul lor titlu al Angliei după aproape 30 de ani. Chelsea a reușit, cu Sarri pe bancă, să redevină o candidată serioasă la titlu. Ambele cluburi sunt speriate de Manchester City și de numărul uriaș de puncte obținut de aceștia în sezonul trecut, așa că egalul nu le ajută.

Sâmbătă, 19:30: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund – STREAMING LIVE!

Leverkusen și Dortmund s-au obișnuit să fie eternele perdante ale Bundesligii, fiind aproape în fiecare an echipele care se apropie cel mai mult de Bayern Munchen, însă fără succes. Leverkusen a început groaznic campionatul, fără punct după 3 etape, dar are acum 3 victorii consecutive în Europa League și Bundesliga. Dortmund e pe locul 2 și are cel mai bun golaveraj din campionat: 15 goluri marcate și 3 primite. La mijlocul săptămânii a distrus-o pe Nurnberg cu 7-0!

Sâmbătă, 21:45: Real Madrid – Atletico Madrid – STREAMING LIVE!

Real tocmai a suferit cea mai dură înfrângere din 2018, un 3-0 cu FC Sevilla, rezultat care le-a stopat startul bun de campionat, în care aveau 4 victorii și un egal. Atletico, pe de altă parte, a început greu – cu doar o victorie în primele 4 etape și abia acum a reușit să lege succesele, având 3 consecutive. Diferența dintre ele este acum de doar 2 puncte în campionat, în favoarea „galacticilor”, fiind pe treptele 2 și 3 ale podiumului. Pentru ambele, prima partidă oficială a sezonului a fost Supercupa Europei, cucerită de Atletico. A fost 2-2 în 90 de minute, înainte ca Saul și Koke să marcheze în prima repriză de prelungiri. Cu acest rezultat, s-a ajuns la 3 remize consecutive între ele în timpul regulamentar.

Duminică, 20:30: Olympiakos Pireu – PAOK Salonic – STREAMING LIVE!

După scandalul de anul trecut, când PAOK a pierdut cu Olympiakos un meci decisiv în lupta pentru titlu la masa verde, formația din Salonic vrea revanșa. În fața lui AEK Atena și-a luat-o deja, învingând campioana cu 2-0 etapa trecută, după ce în primăvară și acel meci a fost decis la comisii. Olympiakos și PAOK au doar victorii în campionat, însă sunt despărțite de două puncte – din cauza unei penalizări primite de PAOK. Echipele antrenate de Răzvan Lucescu obișnuiau să câștige tot acasă și să piardă puncte în deplasare, însă nu mai e cazul. PAOK are doar o înfrângere „afară” în 2018, cu egaluri notabile la Benfica și Spartak Moscova în Europa. Totuși, Răzvan are o problemă cu Olympiakos: în 9 meciuri are 9 eșecuri cu ei!

Leave a Reply