transferuri infografic betano

Top 10 transferuri internaționale și românești, după vara lui 2016


Vara anului 2016 a adus mai multe mutări importante pe piața transferurilor internaționale, dar și în România. Le vom vedea mai jos, alături de un exemplu clar care arată cum cluburile mari din străinătate reinvestesc banii.

Betano.com – cea mai nouă agenție de jocuri online licențiată în România – a realizat un grafic interesant (foto sus) al celor mai valoroase transferuri din toate timpurile, atât la nivel internațional, cât și la nivelul României.

Pogba și Higuain, aproape 200 de milioane de euro

În acest an, Paul Pogba a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului. Manchester United a plătit 105 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Juventus. Francezul l-a detronat pe Gareth Bale pentru patru milioane de euro, depășindu-l cu 11 milioane și pe Cristiano Ronaldo.

Pogba are o cotă de peste 3,5 pe Betano.com pentru a marca oricând în derby-ul de sâmbătă dintre Manchester United și Manchester City.

A durat trei ani pentru ca cel mai scump transfer rămas de atunci, Gareth Bale, să fie depășit.

Pe locul al patrulea în top 10 al celor mai scumpe transferuri, a intrat în forță, tot în această vară, Gonzalo Higuain. Juventus a reinvestit imediat 90 din cele 105 de milioane primite pe Pogba în transferul argentinianului de la Napoli.

Un exemplu transparent de reinvestire a fondurilor, aceasta fiind metoda prin care se poate rămâne la nivel înalt în fotbalul de performanță.

Privind vara lui 2015, Kevin de Bruyne a fost cea mai importantă mutare, cu doar 74 de milioane. Așadar, anul 2016 a fost unul bun pentru transferuri la nivelul fotbalului european, având în vedere că doi jucători au intrat în Top 10.

Stanciu, asalt în topul românesc

Nicușor Stanciu a modificat și el Topul 10 al transferurilor care au implicat jucători români, aflat în partea dreaptă a imaginii de mai sus.

Fostul stelist, ajuns la Anderlecht, a devenit al doilea cel mai important transfer realizat în Liga 1 către un club din străinătate, după Vlad Chiricheș în 2013. Cu Stanciu în echipă, belgienii au șansa a doua la titlu în Liga Jupiler.

De asemenea, Stanciu se află pe locul al patrulea al celor mai importante transferuri ale jucătorilor români din toate timpurile, un top condus din anul 2003 de Adrian Mutu, urmat de Cristi Chivu.

Leave a Reply