Swansea – Southampton. Meci crucial pentru evitarea retrogradării

De puține ori vedem în ultima săptămână a sezonului un meci între prima echipă de pe loc retrogradabil și prima de peste linie, cu ele la egalitate de puncte. Swansea și Southampton sunt la cota 33 înaintea restanței pe care o dispută la ora 21:45. E posibil ca ambele să se salveze. E posibil ca ambele să retrogradeze. Multe scenarii ce implică și Huddersfield și West Brom depind de rezultatul acestei partide.

Cum arată clasamentul înaintea meciului:

Loc Echipă Meciuri Golaveraj Puncte Jocuri rămase
16 Huddersfield 36 -29 36 Chelsea (deplasare), Arsenal (acasă)
17 Southampton 36 -19 33 Swansea (d), Manchester City (a)
18 Swansea 36 -26 33 Southampton (a), Stoke (a)
19 West Brom 37 -23 31 Crystal Palace (d)

 

Vezi cotele pe Betano la meciul zilei din Premier League!

După numărul de puncte, primul criteriu de departajare în Premier League e golaverajul. Huddersfield stă cel mai prost dintre echipele implicate în această luptă. În plus, pentru echipa nou promovată urmează două dueluri cu echipe mari din care nu va fi ușor să ia puncte. Huddersfield ar putea retrograda deși a fost pe primul loc al Premier League în primele două etape!

Pentru West Brom, locul 19, egalul e singurul rezultat bun la meciul de diseară. Sezonul a fost dezastruos, între etapele 3 și 33 reușind o singură victorie, însă jamaicanul Darren Moore – adus ca interimar la începutul lui aprilie, când retrogradarea părea o certitudine – a făcut minuni și a luat 11 puncte din 15 posibile, învingându-le pe Manchester United sau Tottenham.

Southampton și Swansea pot spune că stau doar la mâna lor. Deși ar fi șanse să retrogradeze și echipa care ia azi 3 puncte, calculele ar fi mult mai simple pentru învingători.

Iată, pe scurt, cum se pot salva cele 4 echipe implicate în luptă:

Huddersfield ar evita retrogradarea matematic cu cel puțin două puncte în ultimele două meciuri. Cu un punct ar fi salvați dacă Swansea – Southampton nu se termină la egalitate. Menținerea e posibilă și cu două înfrângeri, însă numai dacă una dintre echipele care joacă azi nu va câștiga vreun meci din cele două rămase.

Southampton are șanse mici să ia vreun punct cu City în etapa de final, așa că meciul de azi e cel pe care se bazează. Dacă excludem scenariile greu de îndeplinit ce țin de golaveraj, „sfinții” s-ar salva cu o victorie azi și ar fi la fel de siguri de retrogradare în cazul unui eșec. La egal, depind de rezultatele contracandidatelor în situația probabilă în care pierd cu City.

Swansea are cel mai ușor meci în ultima etapă – cu Stoke, echipă deja retrogradată – așa că poate spera și după un rezultat negativ azi. O victorie cu Southampton i-ar face favoriți la evitarea retrogradării, însă nici un egal nu e rău pentru galezi dacă ținem cont de program. În cazul unei înfrângeri diseară, pot supraviețui dacă iau 3 puncte cu Stoke iar Huddersfield pierde ambele meciuri.

West Brom vrea egal azi, pentru că orice alt rezultat ar trimite-o în Championship. Astfel, pe lângă remiză, WBA va trebui să câștige cu Crystal Palace în ultima etapă în timp ce Southampton și Swansea pierd meciurile lor. S-ar ajunge la egalitate în 3 și ar conta golaverajul. O victorie la 2 goluri și un eșec al lui Southampton la 3 cu City ar fi suficiente pentru a se menține.

Pariază pe retrogradare la Betano! Cotă 35.00 ca West Brom să rămână în Premier League!

Leave a Reply