alexandru maxim

Bursa stranierilor: doi români în Bundesliga de sezonul viitor!

Înainte de ultima etapă din Germania, echipa lui Alex Maxim s-a salvat de la retrogradare iar Laszlo Sepsi a promovat matematic. Vlad Chiricheș a jucat pentru Napoli după mai bine de 3 luni. Goluri ale lui Rotariu și Stanciu și un assist al lui Florin Andone.

Al doilea gigant răpus de Mainz într-o săptămână

Etapa trecută, Mainz a luat 3 puncte uriașe din meciul cu RB Leipzig (3-0), în care Alex Maxim a înscris golul 2 la două minute după ce a intrat pe teren. Mijlocașul a jucat din nou sâmbătă, în deplasare la Borussia Dortmund, unde Mainz a reușit încă o surpriză: victorie cu 2-1. Clubul lui Maxim s-a distanțat la 6 puncte de locul de baraj, înaintea ultimei etape, și va evolua în Bundesliga și în sezonul viitor. Sâmbătă se termină campionatul, la ora 16:30 fiind Mainz – Werder, cu streaming live pe Betano!

Maxim va avea, din nou, un adversar român din sezonul viitor. Laszlo Sepsi a fost titular la Nurnberg în meciul care le-a asigurat matematic revenirea în Bundesliga, 2-0 la Sandhausen. Fundașul a evoluat până în minutul 80, fiind abia al treilea meci jucat de el la prima echipă în 2017-18.

Cu Chiricheș pe teren, Napoli pierde șansele la titlu

Șansele ca Napoli să devină campioană sunt aproape nule după egalul cu Torino, 2-2. Al doilea rezultat negativ consecutiv face să nu mai conteze victoria napoletanilor cu Juventus de acum două săptămâni. „Gli azzurri” sunt la 6 puncte de primul loc și ar putea câștiga Serie A doar printr-un scenariu fantezist, în care Juve pierde ambele meciuri rămase dar și avantajul de +16 la golaveraj. Vlad Chiricheș a fost integralist cu Torino, prima oară din 28 ianuarie. Fundașul are doar 7 meciuri în acest sezon de Serie A.

Tot în Serie A, Ștefan Radu va lupta pentru locul 3 în ultimele două etape iar Adrian Stoian pentru supraviețuire. Echipa lui, Crotone, e pe locul 16 și are un punct peste primul loc retrogradabil. Celelalte două poziții de Serie B sunt la două cluburi cu români în lot: Verona (Deian Boldor) și Benevento (Alin Toșca). Etapa viitoare va fi meciul dintre Stoian și Radu; duminică de la ora 16:00. Vezi programul complet!

VIDEO: GOL Stanciu, din nou din lovitură liberă

Nicolae Stanciu a marcat din nou dintr-o fază fixă la Sparta Praga, în meciul cu Zlin (2-1). Decarul a șutat impecabil de la marginea careului în minutul 20, pentru al șaselea său gol în 11 etape din Cehia. Stanciu și Niță au fost integraliști iar Vătăjelu a fost trimis în teren în prelungiri. Sparta Praga e la un punct de cupele europene, cu trei etape de jucat.

Chipciu și Marin sunt în lupta pentru titlu, Rotariu marchează

Mai sunt trei etape din campionatul Belgiei iar pentru primul loc se bat trei echipe, la toate fiind români legitimați. Brugge e lider cu 42 puncte, 2 peste Anderlecht și  4 peste Standard. Cursa a fost dinamitată ieri de Anderlecht, care a câștigat cu 2-1 la Brugge. Și Standard a luat 3 puncte, după un 5-0 categoric cu Genk. Joi, de la 15:30, e meciul dintre echipele lui Chipciu și Marin iar unul dintre ei va fi nevoit să renunțe la visele unui trofeu.

Rotariu, împrumutat de Brugge la Mouscron în toamnă, are tot mai multe argumente pentru a reveni la clubul său după finalul sezonului. Atacantul a înscris al șaptelea gol la Mouscron, în 25 etape.

Lucescu are finala Cupei Greciei sâmbătă

PAOK a terminat pe 2 campionatul, în ultima etapă câștigând fără emoții: 3-0 cu Platanias. Pentru Răzvan Lucescu rămâne posibilitatea unui trofeu în weekend, când va avea finala Cupei împotriva echipei care a câștigat titlul: AEK Atena. Vezi care sunt cotele pe Betano!

Alți tehnicieni cu perioade bune sunt Laszlo Boloni și Cosmin Olăroiu. Primul s-a apropiat de cupele europene în Belgia după victoria de la Lokeren (2-1). Echipa lui are de recuperat 3 puncte în ultimele 3 etape pentru a ajunge la barajul pentru Europa League. Olăroiu s-a bucurat de calificarea în sferturile de finală din Cupa Chinei săptămâna trecută, după penalty-uri, și de un nou succes în campionat. Jiangsu Suning e a cincea în clasament după 9 etape, la 3 puncte de primul loc.

Leave a Reply