Se apropie restartul fotbalului. Dar când?

Suspendat din cauza pandemiei de COVID-19, fotbalul european se apropie de momentul în care va reveni pe stadioane și îi va încânta din nou pe fanii din toată lumea. La start de mai, cele cinci mari ligi ale Europei sunt în situații diferite, iar un singur lucru este sigur – Ligue 1 nu se va mai relua, la fel ca ligile din Olanda și Belgia.

Bundesliga, cel mai aproape de reluare

Primii care au transmis semnale pozitive privind reluarea campionatului au fost reprezentanții cluburilor din Bundesliga și Bundesliga 2. Și-au chemat jucătorii la antrenamente în cadru restrâns, organizat, câte trei pe fiecare teren, iar întoarcerea în iarbă e din ce în ce mai aproape în Germania. S-a vehiculat inițial varianta 10 mai, apoi s-a virat spre 16 mai, iar ultimele informații venite dinspre cancelarul Angela Merkel susțin că autoritățile din țara campioanei mondiale din 2014 înaintează drept dată certă pentru reluarea fotbalului ziua de 23 mai.

Suspendată pe data de 13 martie, liga de fotbal din Germania se va relua din punctul în care majoritatea echipelor vor mai avea de disputat încă nouă partide. Lider e Bayern Munchen, cu patru puncte peste Borussia Dortmund. În ceea ce privește Cupa Germaniei, șefii fotbalului neamț vor și terminarea competiției pe teren în acest sezon.

Serie A: restart la final de mai sau început de iunie

Țara europeană lovită cel mai puternic la începutul pandemiei, Italia se află pe o pantă descendentă, iar speranțele au început să apară și dinspre fotbal. După o perioadă de carantină, echipelor din Serie A li s-a permis să se întoarcă la antrenamente colective începând cu 18 mai. Pe fondul relaxării restricțiilor în întreaga țară, planurile sunt ca Serie A să se reia în perioada 27 mai – 2 iunie, urmând ca titlul de campioană să se decidă pe final de lună august.

Înaintea întreruperii, lupta pentru Scudetto se dădea în doi, cu Juventus (63 de puncte) și Lazio (62) mergând umăr la umăr spre partea de final a campionatului.

LaLiga, revenire în iunie

În Spania, cluburile din primele două divizii se află în punctul în care vor reveni la antrenamente în această săptămână, după punerea la punct a unui protocol pentru întoarcerea la antrenamente, unul prin care conducătorii sportului spaniol au garantat sănătatea jucătorilor și membrilor staff-ului tehnic. Spania a anunțat un plan în patru pași pentru ridicarea restricțiilor, iar prima fază se va desfășura între 4 și 11 mai, date între care echipele pot reveni la antrenamente.

Varianta cea mai vehiculată pentru restartul meciurilor oficiale e luna iunie, urmând ca Barcelona (58 de puncte) și Real Madrid (56 de puncte) să reia, timp de 11 meciuri, lupta pentru titlul de campioană.

“It’s complicated” pentru Premier League

Dintre cele patru mari ligi așteptate să revină, Premier League are cele mai puține indicii privind data restartului. În contextul în care Marea Britanie este țara din Europa cea mai lovită de pandemia de COVID-19 la începutul lunii mai, fotbalul din Anglia e suspendat pe termen nedefinit, în ciuda dorinței cluburilor de a duce la capăt sezonul 2019/2020.

În condițiile vremurilor grele pe care le traversează englezii, s-a vehiculat varianta ca ultimele nouă etape să se joace în Australia, dar, la acest punct, nu fotbalul este principala grijă a autorităților din Albion.

Până la reluarea fotbalului, acțiunea pe Betano continuă cu meciurile din Belarus, Coreea de Sud, Nicaragua și Turkmenistan, dar și cu competiții Esports.

Leave a Reply