steaua europa league

Steaua obtine o victorie care o tine in viata in Europa League

Steaua a obținut joi seară prima victorie din Europa League din acest sezon. Roș-albaștrii au învins-o pe Osmanlispor, cu 2-1, pe Arena Națională și își mențin șansele de calificare în faza eliminatorie.

Echipa din Ghencea a fost condusă cu 1-0 de turci, după golul din minutul 30 marcat de Badou Ndiaye. Totul părea să se îndrepte spre un nou insucces, dar după pauză românii au ieșit foarte motivați și au întors soarta partidei.

Bojan Golubovic a înscris în minutul 68, iar Gabriel Tamas a adus victoria cu patru minute înainte de final, la capătul unei lovituri libere pe care a deviat-o cu capul în plasă.

Este primul meci din acest sezon de Europa League în care Steaua reușește să marcheze două goluri într-un meci. După trei egaluri și o înfrângere, „militarii” au bifat și prima victorie.

Cum se poate califica Steaua

Situația în grupă este, însă, una foarte echilibrată. Osmanlispor conduce cu 7 puncte, urmată de trei echipe cu câte șase puncte fiecare, dar despărțite de golaveraj, în ordine acestea fiind Villarreal, FC Zurich și Steaua.

Pentru a se califica din grupă, Steaua are doar varianta victorie în meciul de pe 8 decembrie de la Villarreal, ultimul din această fază. Steaua s-ar putea califica și cu un egal, dar ar trebui ca tot pe 8 decembrie Osmanlispor să piardă acasă la o diferentță de peste trei goluri în fața lui FC Zurich, ceea ce este greu de crezut.

Foto: Steaua Facebook

Leave a Reply