steaua cupa ligii

Steaua câștigă greu Cupa Ligii


Steaua București a câștigat duminică seara Cupa Ligii 2015/2016. Bucureștenii au trecut în finală de Concordia Chiajna cu scorul de 2-1, meciul decizându-se în reprizele de prelungiri. Ambele echipe au avut câte o bară, iar golul victoriei a fost înscris din penalty.

Este al doilea trofeu de Cupa Ligii pentru Steaua din tot atâtea ediții jucate. Anul trecut roș-albaștrii câștigaseră aceeași competiție, la prima ediție în România, în fața celor de la Pandurii.

Finala cu Chiajna a fost una slabă, cel puțin prima repriză jucându-se apatic, precum un meci fără miză. Abia în ultimele minute a avut loc prima ocazie de gol, un cap al lui Cristescu în bară, Chiajna fiind astfel la un pas de deschirea scorului.

Primul gol a venit în minutul 61. Golubovic, noul jucător al Stelei, intrat de pe banca de rezerve, a trimis periculos spre poartă, portarul Chiajnei a respins în față, iar Momcilovic a trimis lejer în plasă.

Golubovic a fost la un pas să închidă meciul, dar a trimis în bară în minutul 77.

Ratarea s-a răzbunat, iar Chiajna a egalat în minutul 89 prin Pena, o lovitură bună de cap.

În prelungiri, Steaua a marcat prin Hamroun, in minutul 111, dupa un penalty obtinut de Muniru. Acesta din urmă a patruns in careu prin dribling si a cazut in suprafata de pedeapsa, acordandu-se destul de usor lovitura de la 11 metri.

Meciul s-a încheiat tensionat, cu portarul Bălgrădean aflat în careul Stelei, la ultima fază, încercând să preseze pentru egalare. A avut loc un duel între acesta și omologul său stelist, Niță, cei doi trebuind să fie separați de forțele de ordine.

STEAUA: Fl. Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Achim, Bourceanu (Aganovic 56), Stanciu (Muniru 102) – Popa, Tudorie (Golubovic 46), Hamroun

CHIAJNA: Bălgrădean – Tincu, Mamele, Melinte, Feussi (Constantinescu 84) – Bucurică, Roșu, Madeira (Razdan 78), Cristescu, Grădinaru (Serediuc 70) – Pena

Leave a Reply