România, meci decisiv în Ghencea pentru barajul mondialului de la anul

România şi Armenia vor juca luni, 11 octombrie 2021, de la ora 21:45, în Grupa J din preliminariile CM 2022. Partida va avea loc pe stadionul “Steaua” din Bucureşti, va fi LIVE pe Pro TV şi arbitrată de Daniele Orsato din Italia.

Betano: 1.70 pentru o victorie România, 3.70 egal, 5.30 pentru un succes Armenia

 

România, locul 42 în clasamentul FIFA, cu 1451.8 puncte

Aşa cum era de aşteptat, reprezentativa României a pierdut meciul disputat cu Germania pe “Volksparkstadion” din Hamburg. “Nationalmannschaft” s-a impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Serge Gnabry (52) şi Thomas Müller (81), în timp ce ai noștri, care au condus la pauză cu 1-0, au înscris prin Ianis Hagi (9). Jucătorii şi suporterii au fost supăraţi, pentru că a fost un meci în care cu puţină şansă se putea obţine un egal, însă nu a fost să fie. Acum este foarte important ca România să câştige ultimele 3 meciuri, din această seară cu Armenia, plus cele de pe 11 noiembrie cu Islanda (acasă) şi pe 14 noiembrie cu Liechtenstein (deplasare). Faţă de Macedonia de Nord şi Armenia, ai noştri au avantajul că nu vor mai juca cu Germania, că îi vor întâlni pe armeni şi islandezi  pe stadionul “Steaua” şi că ultimul joc va fi pe terenul celei mai slabe echipe din grupă. Atacantul George Puşcaş nu are drept de joc, pentru că are 2 cartonaşe galbene, dar va reveni după o suspendare închizătorul Dragoș Nedelcu. În partida cu nemţii s-a accidentat stoperul Andrei Burcă, după ce selecţionerul Mirel Rădoi l-a pierdut şi pe stoperul Ionuț Nedelcearu. România are un obiectiv clar, să câştige 3 puncte cu Armenia.

 

Armenia, locul 89 în clasamentul FIFA, cu 1262.4 puncte

Echipa naţională a Armeniei a avut un start fulminant în preliminariile mondialului qatarez, 1-0 cu Liechtenstein (deplasare), 2-0 cu Islanda (acasă), 3-2 cu România (acasă) şi 0-0 cu Macedonia de Nord (deplasare). A urmat apoi un eşec usturător, 0-6 cu Germania (deplasare) şi un rezultat mai dureros, 1-1 cu Liechtenstein (acasă). “Nationalmannschaft” le-a stricat golaverajul armenilor, care este criteriul de departajare iar remiza cu Liechtenstein s-ar putea să-i coste locul 2. “Havak’akan” şi-a mai revenit un pic vineri, pentru că a reuşit un 1-1 la Reykjavík cu Islanda (Ísak Bergmann Jóhannesson 77 – Kamo Hovhannisyan 35). Echipa antrenată de spaniolul Joaquín Caparrós are în continuare şanse la locul 2, dar va trebui să plece de l a Bucureşti cu punct sau puncte ca să revină pe poziţia a 2-a. Macedonia de Nord are acasă cu Germania şi ar fi prea de tot să reuşească din nou o surpriză. Ultimele 2 meciuri ale Armeniei vor fi cu Macedonia de Nord (acasă) şi Germania (acasă). În tur, la Yerevan, Armenia a bătut-o pentru prima dată în istorie pe România cu scorul de 3-2 (Eduard Spertsyan 56, Varazdat Haroyan 87, Tigran Barseghyan 89 penalty – Alexandru Cicâldău 62, 72).

 

România – Armenia echipele probabile

România: Fl. Niță – Rațiu, Chiricheș, Rus, Bancu – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – I. Hagi, Keşerü, Maxim

Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Barseghyan, Spertsyan, Udo, Mkhitaryan – Zelarayán, Adamyan

 

Pronostic România – Armenia

România – Armenia 1, la o cotă de 1.70 pe Betano şi la o cotă mai mare de 2.25, România – Armenia 1 la pauză.