Liga 1: FCSB – FC Voluntari

FCSB şi FC Voluntari vor juca luni, 12 septembrie 2022, de la ora 21:00, în etapa a 10-a din Liga 1, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti. Partida va fi televizată de Orange Sport, Digi Sport şi Prima Sport şi va fi arbitrată de Marcel Bârsan din Bucureşti.

 

Betano: 1.55 pentru o victorie FCSB, 3.90 egal, 6.60 pentru un succes FC Voluntari

 

FCSB

FCSB va juca joi pe teren propriu cu RSC Anderlecht Bruxelles, în Grupa B din Europa Conference League, însă nu îşi mai poate permite să menajeze titularii, pentru că are probleme foarte mari în Liga 1, unde au doar o victorie în 7 etape. Jucătorii sunt obosiţi, pentru că au evoluat joi la Londra cu West Ham United, fiind bătuţi cu 3-1 (Jarrod Bowen 69 penalty, Emerson 75, Michail Antonio 90 – Andrei Cordea 34).

Echipa antrenată de Nicolae Dică se află pe locul 13 în clasament, cu 7 puncte, fiind la 14 puncte Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti. Dacă vor câştiga jocul cu ilfovenii FCSB va fi la 11 puncte de primele două clasate iar cu 6 puncte care pot fi obţinute din cele două restanţe, ar ajunge la 5 puncte de constănţeni şi giuleşteni. La casa de pariuri Betano “fecesebiştii” au cota 5.50 că vor câştiga titlul.

“Roş-albaştrii” au pierdut în ultima etapă disputată în Liga 1 cu scorul de 3-1 la Ovidiu, în faţa Farului Constanţa (Denis Alibec 23 penalty, Kevin Doukoure 45+2, Constantin Grameni 77 – Andrea Compagno 70). Acum au un obiectiv clar cu ilfovenii, să câştige cele 3 puncte, ca să recupereze un pic diferenţa din clasament şi a putea pregăti liniştiţi meciul cu belgienii.

Tehnicianul Nicolae Dică nu-i poate folosi în această seară din cauza problemelor medicale pe Ovidiu Popescu, Iulian Cristea, Ionuț Panțâru, Adrian Șut şi Andrei Dumiter, însă faţă de meciul de la Ovidiu va reveni Bogdan Rusu. Următorul meci va fi în deplasare cu CS Universitatea Craiova, pe 18 septembrie 2022.

 

Fotbal Club Voluntari

În urmă cu 3 luni şi 29 zile, în etapa a 9-a, penultima a fazei play-off a Ligii 1, FC Voluntari a terminat la egalitate, scor 2-2 cu FCSB (Adam Nemec 45+2, Cristian Costin 88 – Andrei Cordea 44, Florin Tănase 71). În urma acestei remize bucureştenii au ratat un meci decisiv pentru titlu cu CFR Cluj iar între Gigi Becali şi primarul Florentin Pandele a fost un mare scandal în mass-media.

Între timp FC Voluntari a pierdut o mulţime de jucători – Gabriel Tamaș, Denis Ciobotariu, Marius Briceag, Lóránd Fülöp, Ion Gheorghe, Constantin Budescu – şi nu mai este atât de puternică ca în urmă cu 4-5 luni. În ultimele 6 etape gruparea din Voluntari a remizat 0-0 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi Universitatea Cluj şi a pierdut 1-2 cu FC Hermannstadt, 1-2 cu Farul Constanța, 0-4 cu CFR Cluj şi 0-1 cu Rapid Bucureşti.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu se află pe locul 12 în clasament, cu 8 puncte. Atacul nu merge, înscriind doar un gol în ultimele 4 runde. În plus, FCV are un program extrem de dificil, pentru că după partidele cu Farul Constanța, CFR Cluj şi Rapid Bucureşti o va întâlni acum pe FCSB apoi pe FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova.

Ilfovenii au o mare problemă în centrul defensivei, unde va lipsi un titular, Patricio Martín Matricardi. Fundaşul central argentinian a fost suspendat o etapă pentru că a ajuns la 4 cartonaşe galbene. Nu va juca pe Arena Naţională nici Naser Aliji, care a fost suspendat 2 etape de Comisia de Disciplină a FRF în urma eliminării de la Cluj cu CFR. Fundaşul stânga albanez va fi înlocuit cu Alexandru Vlad, care este refăcut după accidentarea suferită la încălzire în etapa trecută în Gruia.

 

FCSB – FC Voluntari echipele probabile

FCSB: Târnovanu – Boboc, Dawa, Tamm, Radunović – Olaru, Dulca – Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman – Compagno

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, C. Achim, Armaș, Al. Vlad – Droppa, V. Rața – Cr. Costin, Răduț, Marcelo Lopes – Nemec