Germania – România, test important pentru elevii lui Rădoi

Germania şi România vor juca vineri, 8 octombrie 2021, de la ora 21:45, în preliminariile CM 2022. Partida va avea loc pe “Volksparkstadion” din Hamburg. Partida va fi în direct la Pro TV şi va fi arbitrată de Cüneyt Çakır.

Betano: 1.13 pentru o victorie Germania, 8.25 egal, 22.00 pentru un succes România

 

Germania, locul 14 în clasamentul FIFA cu 1627.8 puncte

Echipa naţională a Germaniei are un suflu nou după venirea selecţionerului Hansi Flick şi o mare poftă de joc. Luna trecută “Nationalmannschaft” a câştigat cu 2-0 în deplasare cu Liechtenstein (Timo Werner 41, Leroy Sané 77), 6-0 acasă cu Armenia (Serge Gnabry 6, 15, Marco Reus 35, Timo Werner 45, Jonas Hofmann 52, Karim Adeyemi 90+1) şi 4-0 în deplasare cu Islanda (Serge Gnabry 4, Antonio Rüdiger 24, Leroy Sané 56, Timo Werner 89). După 6 etape disputate în Grupa J nemţii sunt lideri cu 15 puncte, având 4 puncte în plus faţă de Armenia, 5 puncte de România şi 6 puncte de Macedonia de Nord. După meciul cu România din această seară, e de aşteptat ca Germania să facă 18 puncte. Ultimele 3 partide vor fi în deplasare cu Macedonia de Nord, acasă cu Liechtenstein şi în deplasare cu Armenia. Surprinde absenţa lui İlkay Gündoğan de la Manchester City, care va fi înlocuit de Kai Havertz de la Chelsea sau Marco Reus de la Borussia Dortmund. În tur, pe Arena Națională din Bucureşti reprezentativa Germaniei s-a impus cu 1-0 (Serge Gnabry). În 5 din ultimele 6 meciuri, 3 la EURO 2020 şi 3 în preliminariile mondialului qatarez, Germania a marcat cel puţin 2 goluri. “Nationalelf” are o mulţime de jucători de clasă mondială care evoluează la cele mai puternice cluburi europene – Bayern München, Chelsea, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, etc – şi în mod normal vor câştiga fără probleme cu România.

 

România, locul 42 în clasamentul FIFA cu 1451.8 puncte

Reprezentativa României avea ca obiectiv să câştige 9 puncte în meciurile jucate luna trecută cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord. Până la urmă românii au obţinut 7 puncte şi, după mult timp, au reuşit performanţa să nu primească gol în 3 partide consecutive. Rezultatele au fost 2-0 în deplasare cu Islanda (Dennis Man 47, Nicolae Stanciu 83), 2-0 acasă cu Liechtenstein (Alin Toșca 11, Cristian Manea 18) şi 0-0 în deplasare cu Macedonia de Nord. Acum va urma meciul cu Germania unde suporterii trebuie să fie realişti şi să nu viseze că “tricolorii” vor câştiga punct sau puncte, însă aceştia sunt obligaţi să câştige 9 puncte în ultimele 3 partide din grupă, acasă pe noul stadion “Steaua” cu Armenia şi Islanda şi în deplasare cu Liechtenstein. Selecţionerul Mirel Rădoi nu i-a mai convocat pe Deian Sorescu, Mário Camora, Darius Olaru, Jovan Marković sau Denis Alibec însă au revenit Andrei Burcă, Alexandru Maxim, Ianis Hagi, Alexandru Mitriță, Olimpiu Moruțan, Valentin Mihăilă, Claudiu Keșerü, George Pușcaș şi Andrei Ivan. România a avut 4 înfrângeri la rând, 0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia, 1-2 cu Georgia şi 0-1 cu Anglia însă s-au mobilizat şi au câştigat 3 puncte la Reykjavík, 3 puncte la Bucureşti şi 1 punct la Skopje. Olimpiu Moruțan a mai fost convocat la echipa naţională, fără a juca, însă acum trece printr-o perioadă foarte bună la Galatasaray şi nu ar fi exclus să debuteze chiar cu Germania.

 

Germania – România echipele probabile

Germania: Neuer – Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Havertz, Sané – Werner

România: Niţă – Rațiu, Chiricheş, Nedelcearu, Toșca – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – Moruțan, Keșerü, Mihăilă

 

 

Pronostic Germania – România

Germania – România 1 pauză / 1 final, la o cotă de 1.48 pe Betano şi la o cotă mai mare de 2.50, Germania – România 1 pauză / 1 final & peste 3,5 goluri.