România

România începe pregătirea pentru EURO 2016 printr-un egal cu Congo

România a încheiat miercuri seară 1-1 partida amicală jucată în Italia cu Congo. A fost a treia întâlnire din palmares, iar africanii au o victorie în anii ’60.

Chiar dacă pentru noi Congo pare undeva foarte departe pe harta geografică, dar și pe cea a fotbalului, în echipa africană evoluează jucători precum Bakambu, golgheterul lui Villarreal în Liga Europa, sau Jeremy Bokila, jucătorul care a făcut senzație la Petrolul Ploiești încheind printr-o dispariție fulgerătoare după o ploaie de goluri.

România a dominat meciul de pregătire cu Congo, iar Stanciu a deschis scorul în minutul 27. Stelistul a incerceptat o minge trimisă neglijent de portarul advers și nu a iertat. Un șut trimis în plasă, plasat, din afara careului a schimbat tabela într-un meci ce părea să meargă într-un singur sens.

Spre final, deși nu arătaseră mai nimic tot meciul, cei din Congo au ieșit la atac, pe fondul apatiei României, iar Bokila a făcut ceea ce făcea cel mai bine la Petrolul: a marcat într-o poartă românească.

Un 1-1 care pune România într-o lumină fragilă înainte de EURO 2016, acolo unde va întâlni din start echipa Franței.

Anghel Iordănescu a surprins cu Congo, numindu-l căpitan pe Vlad Chiricheș în locul lui Răzvan Raț. Selecționerul a motivat după meci această numire prin pauza din ultima vreme a lui Raț, dar și prin dorința sa de a îl motiva pe Chiricheș.

România rămâne în Italia pentru încă un meci de pregătire, cu Ucraina, pe 29 mai. Apoi joacă pe 3 iunie pe Arena Națională din București cu Georgia, ultimul meci din seria de amicale înainte de debutul la EURO 2016 contra Franței, pe 10 iunie.

Cifre

17 – România are 17 partide consecutive în care nu a mai pierdut

9 – Tricolorii au 9 egaluri consecutive, dintre care 4 fără goluri marcate

3 – A fost a treia partidă amicală dintre România și Congo. Prima a fost în anul 1966,  o victorie a celor din Congo cu 3-2, iar a doua un an mai târziu, 1-1.

Programul amicalelor înainte de EURO 2016

25 mai 2016: Romania – Congo 1-1
29 mai 2016: Romania – Ucraina – ora 20:30
3 iunie 2016: Romania – Georgia – ora 21:00

Foto: FRF

Leave a Reply