Premier League: Newcastle United – Liverpool FC

Newcastle United şi Liverpool vor juca sâmbătă, 18 februarie 2023, de la ora 19:30, în etapa a 24-a din Premier League. Partida va avea loc pe stadionul “St. James’ Park” din Newcastle şi va fi arbitrată de Anthony Taylor.

 

Betano: 2.52 pentru o victorie Newcastle United, 3.50 egal, 2.72 pentru un succes FC Liverpool

 

 

Newcastle United Football Club

În ultima etapă din campionatul Angliei, pe 11 februarie, Newcastle United nu a reuşit decât un egal acasă cu AFC Bournemouth, scor 1-1 (Marcos Senesi 30 – Miguel Almirón 45+2). A fost a treia remiză consecutivă după 0-0 în deplasare cu Crystal Palace şi 1-1 acasă cu West Ham United.

 

După 22 etape disputate, echipa antrenată de Eddie Howe se află pe locul 4 în clasament, cu 41 puncte. Bilanţul din Premier League este de 10 victorii, 11 egaluri şi 1 înfrângere, golaveraj 35-13. Golgheterii echipei sunt Miguel Almirón (10 goluri), Callum Wilson (7 goluri), Bruno Guimarães şi Alexander Isak (3 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu Manchester City, pe 4 martie 2023 (meciul cu Brighton & Hove Albion de pe 25 februarie a fost amânat).

 

Gruparea din Newcastle a devenit o forţă de când a fost cumpărată de Mohammed Bin Salman, însă chiar dacă a pierdut doar un meci în 22 de etape, încă nu are forţa de a se bate la titlu cu Manchester City şi Arsenal. “The Magpies” au ca obiectiv în acest sezon să se califice în Liga Campionilor şi se vor bate cu Manchester United şi Tottenham ca să evite locul 5, care este de Europa League.

 

Gazdele au probleme de lot pentru meciul de sâmbătă cu FC Liverpool, pentru că suedezul Emil Krafth, Matt Targett, spaniolul Javier Manquillo, brazilianul Bruno Guimarães şi Joe Willock sunt accidentaţi, în timp ce paraguayanul Miguel Almirón, Callum Wilson şi francezul Allan Saint-Maximin, sunt incerţi.

 

Liverpool Football Club

FC Liverpool a câştigat “Merseyside derby”, 2-0 acasă pe “Anfield” cu Everton, golurile fiind marcate de Mohamed Salah (36) şi Cody Gakpo (49), ultimul fiind la prima reuşită de când a venit de la PSV Eindhoven. LFC venea după un 0-3 la Wolverhampton şi o eliminare în 16-imile Cupei Angliei, 1-2 cu Brighton & Hove Albion.

 

După 21 etape disputate, echipa antrenată de Jürgen Klopp se află pe locul 9 în clasament, cu 32 puncte. Bilanţul din Premier League este de 9 victorii, 5 egaluri şi 7 înfrângeri, golaveraj 36-28. Golgheterii echipei sunt Mohamed Salah (8 goluri), Roberto Firmino (7 goluri) şi Darwin Núñez (5 goluri). Următorul meci va fi în deplasare cu Crystal Palace, pe 25 februarie 2023.

 

Înainte de succesul cu Everton, FC Liverpool a avut un egal şi 4 înfrângeri. Până la confruntarea cu “The Eagles” de pe “Selhurst Park”, “The Reds” vor juca marţi cu Real Madrid, în prima manşă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ei au ratat totul pe plan intern, astfel că pentru a salva sezonul, vor face tot posibilul să câştige Liga Campionilor (au cota 13.00 pe Betano la pariuri antepost).

 

Oaspeţii i-au lăsat acasă din cauza problemelor medicale pe francezul Ibrahima Konaté, spaniolul Thiago Alcântara, Arthur Melo şi columbianul Luis Díaz.

 

Newcastle United – FC Liverpool echipele probabile

Newcastle United: Pope – Trippier, Schär, Botman, Burn – Almirón, Longstaff, Joelinton – Gordon, Isak, Saint-Maximin

FC Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, J. Gomez, Robertson – Henderson, Fabinho, Bajcetic – Salah, Gakpo, Darwin Núñez

 

Ultimele 5 rezultate din campionatul Angliei dintre Newcastle United şi FC Liverpool, pe stadionul “St. James’ Park”, au fost 1-1, 2-3, 1-3, 0-0 şi 0-1.