Europa Conference League: SS Lazio – CFR Cluj

SS Lazio şi CFR Cluj vor juca joi, 16 februarie 2023, de la ora 22:00 (live Pro Arena), în manșa tur a play-off-ului pentru optimile de finală din Europa Conference League. Partida va avea loc pe stadionul “Olimpico” din Roma şi va fi arbitrată de Craig Pawson.

 

Betano: 1.34 pentru o victorie SS Lazio, 4.85 egal, 9.50 pentru un succes CFR Cluj

 

 

Società Sportiva Lazio

SS Lazio are ca obiectiv principal în acest sezon să termine pe locurile 2, 3 sau 4 în Serie A, pentru a juca în Liga Campionilor. După 22 etape disputate, echipa antrenată de Maurizio Sarri se află pe locul 6 în clasament, cu 39 puncte, la 5 puncte de Internazionale Milano şi la 2 puncte de Atalanta Bergamo, AC Milan şi AS Roma. În ultima etapă Lazio a fost învinsă pe teren propriu cu 2-0 de Atalanta Bergamo (Davide Zappacosta 23, Rasmus Højlund 65), o contracandidată la calificarea în Liga Campionilor. “Le Aquile” au fost eliminaţi şi din Cupa Italiei, fiind bătuţi la Torino cu 1-0 de Juventus, în sferturile de finală.

 

Italienii au făcut parte în Grupa F din Europa League, alături de Feyenoord Rotterdam, FC Midtjylland şi Sturm Graz, toate echipele având 8 puncte în clasament. Rezultatele au fost 4-2 şi 0-1 cu Feyenoord Rotterdam, 1-5 şi 2-1 cu FC Midtjylland şi 0-0 şi 2-2 cu Sturm Graz.

 

Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul 2019-2020, în Grupa E din Europa League. Primul meci a avut loc pe 19 septembrie 2019 la Cluj, CFR câştigând cu 2-1 (Ciprian Deac 41 penalty, Billel Omrani 75 – Bastos 25). Al doilea joc s-a disputat pe 28 noiembrie 2019 la Roma, unde Lazio a bătut-o pe CFR cu 1-0 (Joaquín Correa 25), însă a ratat calificarea în optimi. Clasamentul final a fost Celtic Glasgow 13 puncte, CFR Cluj 12 puncte, Lazio Roma 6 puncte şi Stade Rennais 4 puncte, italienii fiind eliminaţi din competiţie.

 

Gazdele au probleme de lot, stoperul Alessio Romagnoli accidentându-se la mușchii flexori ai coapsei stângi în minutul 39 al meciului cu Atalanta Bergamo din ultima etapă. Va lipsi şi extrema dreaptă argentiniană Luka Romero, care este suspendat în urma cartonaşului roşu încasat în ultimul meci din deplasare cu Feyenoord Rotterdam. Va lipsi şi Ștefan Radu, care este accidentat.

 

Fotbal Club CFR 1907 Cluj

CFR Cluj a avut un debut de an foarte bun, câştigând cu 3-0 în faţa lui Farul Constanţa (Ermal Krasniqi 49, Cristian Manea 59 penalty, Claudiu Petrila 77) şi 1-0 cu FC Voluntari (Cristian Paz 70 autogol), însă au urmat 2 înfrângeri, 0-1 cu FCSB (Malcom Edjouma 88) şi 0-2 cu CS Universitatea Craiova (Andrei Ivan 67, 86). Echipa antrenată de Dan Petrescu a coborât pe locul 2 în clasament, cu 50 de puncte, fiind întrecută de Farul Constanţa, care are 52 de puncte. În Superligă ardelenii au timp să recupereze şi să lupte pentru al 6-lea titlu consecutiv, obiectivul nr. unu fiind “dubla” cu Lazio din Europa Conference League. 

 

Românii au făcut parte în Grupa G din Europa League, unde au terminat pe locul 2, după Sivasspor Kulübü, dar peste Slavia Praga şi KF Ballkani. Rezultatele au fost 1-1 şi 1-0 cu KF Ballkani, 0-1 şi 0-3 cu Sivasspor Kulübü şi 1-0 şi 2-0 (acasă) cu Slavia Praga.

 

Pe Betano, “se califică CFR Cluj” are o cotă de 5.00, în timp ce piașa “se califică SS Lazio” este cotată cu 1.18. La pariuri antepost Lazio Roma are cota 6.00 că va câştiga trofeul Europa Conference League, fiind a treia favorită a bookmakerilor, după West Ham United, care are cota 5.00 şi Villarreal CF, care are cota 6.00. “Feroviarii” au cota 100.00 că vor câştiga trofeul.

 

Oaspeţii nu îi pot folosi pe atacantul elveţian Cephas Malele şi atacantul croat Gabriel Debeljuh, care sunt accidentaţi. Ultimul a refuzat să-şi prelungească contractul cu gruparea din Gruia şi va pleca la finalul sezonului. “Alb-vişinii” au renunţat şi la mijlocaşul ofensiv Roger, care s-a reîntors la FC UTA Arad.

 

SS Lazio – CFR Cluj echipele probabile

SS Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, Casale – Hysaj – Vecino, Marcos Antônio, Bašici – Pedro, Immobile, 20. Zaccagni

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Deac, Janga, Krasniqi