Manchester United – Arsenal, derby-ul care încheie etapa intermediară din Albion

Manchester United și Arsenal se întâlnesc joi, 2 decembrie, de la ora 22:15 pe Stadionul Old Trafford din Manchester. Partida îl va avea la centru pe Martin Atkinson.

 

Betano – 2.00 pentru o victorie Manchester United, 3.70 egal, 3.60 pentru un succes Arsenal

 

Arsenal

După un start greu de stagiune, “Tunarii” pregătiți de Mikel Arteta și-au găsit consistența și au ajuns până pe poziția a cincea în ierarhia campionatului englez. Londonezii au câștigat patru din precedentele cinci runde – 3-1 cu Aston Villa, 0-2 cu Leicester City, 1-0 cu Watford și 2-0 cu Newcastle. Meciul din urmă cu două etape de pe terenul lui Liverpool a fost pierdut clar de Arsenal, scor 4-0, aceasta fiind și singura înfrângere suferită în ultimele 11 partide din campionat.  Formația din nordul Londrei nu a prins Cupele Europene în acest sezon, și se poate focusa pe parcursul din competiția internă, mai ales că ultima clasare între primele cinci s-a întâmplat în urmă cu trei sezoane, lucru nu foarte comun pentru un gigant precum Arsenal. În partida de joi seară, Mikel Arteta nu se va putea baza pe Sead Kolasinac, Granit Xhaka și Bukayo Saka.

 

Manchester United

După plecarea lui Solskjaer, interimatul a fost asigurat de fostul mijlocaș, Michael Carrick, care a reușit o victorie în Liga Campionilor pe terenul lui Villarreal scor 0-2, și o remiză în campionat împotriva liderului Chelsea, scor 1-1. Până la instalarea noului tehnician, germanul Ralf Rangnick, același Michael Carrick va conduce formația, inclusiv în derby-ul cu Arsenal. Bilanțul ultimelor cinci confruntări directe este îngrijorător pentru United, aceștia înregistrând trei eșecuri și două remize în fața londonezilor. Cu prezența în primăvara europeană asigurată, Manchester United are toate motivele să fie mai relaxată până la începerea fazei eliminatorii din Ligă, pentru a-și repara astfel parcursul dezamăgitor din campionat. În acest moment, “Diavolii” ocupă doar poziția a zecea. Pentru partida cu Arsenal, Carrick nu va putea miza pe Paul Pogba, Raphael Varane, Edinson Cavani și Luke Shaw.

 

Pronostic Manchester United – Arsenal 

Manchester United – Arsenal ambele echipe să marcheze la o cotă de 1.65 pe Betano și la o cotă mai mare de 2.40, Cristiano Ronaldo marchează oricând în meci.