Ai luat pe bilet Manchester City campioană în Premier League? Betano plătește în avans!

Cu cinci etape rămase de disputat din actualul sezon competițional, lupta pentru titlul din Premier League a luat o întorsătură spectaculoasă. Arsenal, liderul clasamentului mare parte din sezon, pierde vizibil din turație în fața rivalei Manchester City, echipă pe care Betano o vede deja campioană în Premier League.

Betano consideră drept câștigătoare pariurile celor care au mizat pe formația lui Pep Guardiola în lupta pentru titlul din Anglia, chiar dacă până la finalul sezonului de Premier League ”cetățenii” mai au de disputat nu mai puțin de șapte meciuri.

Forma de moment a celor de la Manchester City este una care nu lasă loc de nicio interpretare. Cu șapte victorii la rând și nouă succese în ultimele zece meciuri disputate în campionat fac din echipa lui Guardiola favorită la câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv și al nouălea din istoria clubului.

Dacă în urmă cu patru etape datele problemei arătau altfel și problema se pune în termeni de timp până când suporterii lui Arsenal vor fi sărbători primul titlu după o așteptare de 21 de ani, situația s-a schimbat radical în mai puțin de o lună.

Patru meciuri fără victorie pentru Arsenal

De la victoria 4-1 pe teren propriu cu Leeds United care a avut loc pe 1 aprilie, Arsenal n-a mai câștigat niciun meci din următoarele patru în campionat. ”Tunarii” au obținut doar trei puncte din cele 12 puse în joc, în timp ce Manchester City a avut procentaj maxim, cu patru victorii din patru posibile. Așadar, nouă puncte recuperate de ”cetățeni” în doar câteva săptămâni, în condițiile în care Manchester City mai este implicată și pe alte două fronturi, fiind calificată în semifinalele Ligii Campionilor și recent în finala Cupei Angliei.

La mijlocul acestei săptămâni etapa intermediară din Premier League a programat tocmai duelul primelor două clasate. Un meci câștigat de Manchester City fără drept de apel, cu 4-1. Succes în urma căruia Manchester City a devenit mare favorită la câștigarea campionatului, deși rămâne pe locul secund al clasamentului.

Arsenal se păstrează la conducere, însă este un lider palid și care pozează într-o victimă sigură pentru Erling Haaland și coechipierii lui. Manchester City are două meciuri restanță și, chiar dacă ar face remiză în ambele, tot ar ajunge peste Arsenal în clasament datorită golaverajului superior.

Programul până la finalul sezonului

Manchester City mai are de disputat șapte meciuri, trei pe teren propriu cu West Ham, Leeds United și Chelsea, respectiv patru în deplasare cu Fulham, Everton, Brighton și Brentford. Sunt practic echipe clasate în acest moment mai jos de locul opt în clasament, trei dintre acestea implicate în lupta pentru evitarea retrogradării.

Arsenal mai are doar cinci meciuri de completat până la finalul sezonului, trei acasă și două în deplasare. ”Tunarii„ vor găzdui partidele cu Chelsea, Brighton și Wolverhampton, urmând a evolua pe terenul lui Newcastle și Nottingham Forrest.

Spre deosebire de Manchester City care își permite chiar și două remize sau o înfrângere, Arsenal trebuie să câștige toate meciurile rămase pentru a spera la o minune în lupta pentru titlu.

Bine de știut că:

  • Manchester City a câștigat patru titluri de campioană a Angliei în ultimii cinci ani;
  • Arsenal n-a mai triumfat în Premier League din 2002, când încă era pregătită de Arsene Wenger;
  • De atunci ”tunarii” au mai încheiat de trei ori pe locul secund, ultima oară în 2016, când Leicester City a ieșit campioană.
  • Un eventual titlu obținut sezonul acesta de Manchester City ar face ca Manchester să devină orașul cu cele mai multe campionate câștigate în fotbalul englez (29). Dintre acestea 20 au fost câștigate de rivala Manchester United.