Top 5 meciuri de fotbal din weekend, plus Betano Master în playoff-ul de Liga 1

Finalul de săptămână și de lună se arată extrem de bogat în ceea ce privește meciurile de top în campionatele importante din Europa, dueluri precum AS Roma – AC Milan, FC Barcelona – Betis sau Liverpool – Tottenham urmând a ține capul de afiș pentru iubitorii sportului rege. Betano aduce avancronica derby-urilor din Europa, dar te invită să joci și în noul Betano Master pe meciurile din Liga 1 a României într-un veritabil campionat al predicțiilor care oferă 1.000.000 surprize fără rulaj.

Ce este Betano Master?

Cu Betano Master poți deveni un adevărat maestru al predicțiilor dacă reușești să aduni 31 de răspunsuri corecte consecutive și să-ți adjudeci nu mai puțin de 1.000.000 Surprize fără rulaj! Betano Master este un nou joc gratuit și se află pe site-ul Betano. Te provoacă să oferi pronosticuri pe fiecare meci din Liga 1, cu scopul de a realiza cea mai lungă serie de predicții reușite. Poți alege un singur pronostic pentru fiecare meci.

Sâmbătă, 29 aprilie, vor fi trei meciuri în Betano Master, dintre acestea doar unul singur se va disputa în playoff. Este vorba de confruntarea de la Sf. Gheorghe dintre echipa locală Sepsi și Farul, liderul momentului în Liga 1.

Cum se joacă Betano Master pe Liga 1?

Spre exemplu, meciul Sepsi – Farul va avea patru pronosticuri în Betano Master, dintre care poți alege doar unul singur. Ambele echipe marchează (Da/Nu) se va număra printre cele patru predicții propuse pentru acest meci în Betano Master. Celelalte trei vor putea fi descoperite în site-ul și pe aplicația Betano în ziua meciului.

În ultimele șase meciuri directe doar o dată s-a întâmplat ca ambele echipe să marcheze. Chiar la ultima confruntare dintre Farul și Sepsi, în turul playoff-ului, ambele echipe au înscris în victoria ”marinarilor” pe teren propriu, scor 2-1.

Anterior au fost așadar cinci meciuri în care doar o echipă a marcat, toate partidele având câte un gol cu excepția meciului din returul sezonului regular din campionatul 2022/23, când Farul s-a impus cu 2-0 pe teren propriu.

Farul a plecat cu toate cele trei puncte la ultima vizită care a avut loc la Sf. Gheorghe. Un 1-0 pe 9 octombrie 2022 prin golul marcat de Louis Munteanu.

Avancronica meciurilor de top din Europa

Sâmbătă și duminică sunt programate mai multe meciuri de top în campionatele Europei, dintre care am extras mai jos spre analiză cele mai importante cinci confruntări din Italia, Spania, Anglia, Grecia și Turcia.

AS Roma – AC Milan (sâmbătă, 19:00)

Vecine de clasament și aflate la egalitate de puncte după 31 de etape, echipele AS Roma și AC Milan se întâlnesc într-o veritabilă finală pentru clasarea pe un loc de Liga Campionilor sezonul următor. Milan are patru meciuri fără înfrângere în campionat, în timp ce Roma vine după înfrângerea de la Bergamo, prima după trei victorii consecutive.

FC Barcelona – Betis (sâmbătă, 22:00)

Liderul la zi din La Liga a pierdut la mijlocul săptămânii în etapa intermediară pe terenul lui Rayo Vallecano (2-1), dar chiar și așa formația blaugrana a rămas la 11 puncte în fața rivalei Real Madrid. Pe locul șase în clasament, Betis luptă pentru o clasare care să-i permită prezența în cupele europene sezonul următor. Barcelona a câștigat în tur (2-1), dar Betis s-a impus la ultima vizită pe Nou Camp (1-0), în decembrie 2021.

FC Liverpool – Tottenham (duminică, 18:30)

Un singur punct le desparte pe cele două echipe care se înfruntă pe Anfield Road, miza fiind un loc în viitoarea ediție a cupelor europene. Liverpool n-a pierdut niciun meci din ultimele cinci și are o serie de trei victorii la rând în campionat. Tottenham n-are nicio victorie în ultimele trei meciuri din Premier League, obținând doar un punct in extremis la mijlocul săptămânii contra lui Manchester United în etapa intermediară. Ambele echipe au marcat în ultimele cinci dueluri directe între Liverpool și Tottenham.

Panathinaikos – AEK Atena (duminică, 19:00)

Primele două clasate din campionatul elen se înfruntă în meci direct pentru titlu. Panathinaikos și AEK se află la egalitate de puncte (75), iar forma din ultimele cinci meciuri anunță un duel de zile mari. Panathinaikos are o remiză și patru victorii la rând, în timp ce AEK a câștigat ultimele cinci partide din campionat. Este a patra confruntare în actualul sezon între PAO și AEK. ”Verzii” au câștigat în sezonul regular pe teren propriu (2-1), după care AEK s-a revanșat la retur (1-0), pentru ca prima dispută din playoff să se încheie remiză (0-0) pe terenul galben-negrilor.

Beșiktaș – Galatasaray (duminică, 19:00)

Rivalele de pe partea europeană a Istanbulului se înfruntă în etapa a 32-a din campionatul Turciei. Galatasaray conduce în clasament, cu șase puncte în fața lui Fenerbahce și opt puncte în fața lui Beșiktaș. Un succes al ”Vulturilor” ar arunca practic în aer finalul de sezon din Turcia. Ambele echipe au marcat în patru din ultimele cinci meciuri directe. Galatasaray s-a impus cu același scor (2-1) în ultimele două meciuri, ambele disputate pe teren propriu. Beșiktaș a obținut victoria la precedentele cinci meciuri de acasă cu Galatasaray.