Liga Naţiunilor: Elveția – Spania

Elveția şi Spania vor juca joi, 9 iunie 2022, de la ora 21:45, în Grupa 2 din Liga A a Ligii Naţiunilor. Partida va avea loc pe “Stade de Genève” din Lancy şi va fi arbitrată de Serdar Gözübüyük din Ţările de Jos.

 

Betano: 4.00 pentru o victorie Elveția, 3.65 egal, 1.93 pentru un succes Spania

 

 

Elveția

Elveția are un an neaşteptat de slab, după ce în 2021 a ajuns până în sferturile de finală la EURO 2020. În martie “A-Team” a jucat două partide amicale, fiind învinsă în deplasare cu 2-1 de Anglia, după care a urmat un 1-1 acasă cu Kosovo. Echipa antrenată de Murat Yakin a pierdut şi meciurile disputate în Liga Naţiunilor, 1-2 pe stadionul “Sinobo” din Praga cu Cehia (Noah Okafor 44 – Jan Kuchta 11, Djibril Sow 58 autogol) şi 0-4 pe “Estádio José Alvalade” din Lisabona cu Portugalia (William Carvalho 15, Cristiano Ronaldo 35, 39, João Cancelo 68). “Nati” nu a câştigat nici un meci în acest, a primit cel puţin un gol în toate meciurile şi nu prea are şanse de a ieşi din criză, ţinând cont că va juca cu Spania. “Rossocrociati” îi au accidentaţi pe Philipp Köhn de la FC Red Bull Salzburg, Bryan Okoh de la FC Red Bull Salzburg, Loris Benito de la FC Sion, şi Christian Fassnacht de la Young Boys Berna şi incerţi pe Manuel Akanji de la Borussia Dortmund şi Nico Elvedi de la Borussia Mönchengladbach. Va lipsi şi Fabian Schär de la Newcastle United, care este suspendat un joc după ce a primit cartonaşe gaslbene în deplasările cu Cehia şi Portugalia.

 

Spania

Spania a jucat şi ea două meciuri amicale în luna martie, ambele pe teren propriu, 2-1 cu Albania şi 5-0 cu Islanda. În Liga Naţiunilor echipa antrenată de Luis Enrique a debutat cu un egal pe “Estadio Benito Villamarín” din Sevilla, 1-1 cu Portugalia (Álvaro Morata 25 – Ricardo Horta 82), după care a urmat o remiză norocoasă pe stadionul “Sinobo” din Praga, 2-2 cu Cehia (Jakub Pešek 4, Jan Kuchta 66 – Gavi 45+3, Iñigo Martínez 90). “La Roja” este neînvinsă în ultimele 6 meciuri, ultimul eşec fiind pe 10 octombrie 2021, 1-2 cu Franţa în finala Ligii Naţiunilor. Ibericii nu i-au putut convoca la echipa naţională pe Aymeric Laporte de la Manchester City şi Thiago Alcântara de la FC Liverpool, ambii fiind accidentaţi. Pentru partida din Elveţia este incert Ansu Fati de la FC Barcelona. Elveția a jucat de 23 ori cu Spania în faţa căreia a câştigat o singură dată, 1-0 (Gelson Fernandes 52) în Grupa H la CM din 2010 care a avut loc în Africa de Sud. În rest au mai fost 5 rezultate de egalitate şi nu mai puţin de 17 victorii ale Spaniei. Ultimul joc direct a fost pe 2 iulie 2021, 1-1 (Xherdan Shaqiri 68 – Denis Zakaria 8 autogol) pe stadionul “Krestovsky” din Sankt Petersburg în sferturi la EORO 2020. Spaniolii s-au calificat în semifinale după ce au câştigat cu 3-1 la loviturile de departajare.

 

Elveția – Spania echipele probabile

Elveția: Sommer – Widmer, Cömert, Frei, Ricardo Rodríguez – Freuler, Xhaka – Steffen, Shaqiri, Okafor – Embolo

Spania: Simón – Azpilicueta, Pau Torres, Eric García, Alba – Marcos Llorente, Busquets, Gavi – Marco Asensio, Álvaro Morata, Ferran Torres