Liga Naţiunilor: Bosnia & Herțegovina – România

Bosnia & Herțegovina şi România vor juca marți, 7 iunie 2022, de la ora 21:45, în Grupa 3 din Liga B a Ligii Naţiunilor. Partida va avea loc pe stadionul “Bilino Polje” din Zenica, va fi arbitrată de Sascha Stegemann din Germania şi televizată de Antena 1. 

 

Betano: 2.10 pentru o victorie Bosnia & Herțegovina, 3.15 egal, 3.45 pentru un succes România

https://ro.betano.com/cote/bosnia-hertegovina-romania/26082125/

 

Bosnia & Herțegovina

Bosnia & Herțegovina a avut multă şansă în meciul disputat la Helsinki cu Finlanda, câştigând un punct. Scandinavii au marcat primii prin Teemu Pukki (45+1 penalty), însă bosniacii au luptat până la capăt şi au reuşit egalarea în timpul adiţional prin Smail Prevljak (90+3). Jucătorii au fost mulţumiţi la final, pentru că a fost un punct câştigat în deplasare pe terenul unei echipe calificate la EURO 2022. Acum va urma o partidă acasă cu România, care şi-a arătat limitele în Muntenegru. “Zmajevi” sunt decişi să câştige marţi jocul cu România şi să demonstreze că nu degeaba casa de pariuri Betano o vede favorită de a câştiga Grupa 3 din Liga B a Ligii Naţiunilor. Selecţionerul Ivaylo Petev nu poate conta pe Almedin Ziljkić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Mario Vrančić şi Kenan Kodro, cu toţii fiind accidentaţi. În 4 meciuri jucate cu România, “Zlatni ljiljani” au avut un succes şi 3 înfrângeri. În clasamentul FIFA echipa naţională a Bosniei & Herţegovinei este pe locul 59 cu 1388.63 puncte. Următorul meci va fi pe 11 iunie 2022, în deplasare cu Muntenegru.

 

România

România şi-a dezamăgit din nou suporterii, după ce a debutat cu un eşec în Liga Naţiunilor în meciul cu Muntenegru de la Podgorica. Scorul final a fost 2-0 pentru gazde, care au marcat ambele goluri după pauză prin Stefan Mugoša (66) şi Marko Vukčević (87), cu largul concurs al lui Vlad Chiricheş. Fanii nu au fost supăraţi că au pierdut, ci pe maniera de joc a “tricolorilor” care “nu au pus osul”. A fost a 3-a partidă pentru Edward Iordănescu după 0-1 cu Grecia (Andreas Bouchalakis 39) şi 2-2 cu Israel (Moanes Dabour 57, 85 – Alexandru Cicâldău 10, Dennis Man 23). Bilanţul este slab, nicio victorie şi gol primit în toate meciurile. Va urma o deplasare în Bosnia, unde românii pornesc cu şansa a doua, mai ales că sunt cu moralul la pământ. Pe lângă Mihai Bordeianu, Dennis Man şi Ianis Hagi, care erau accidentaţi, ai noştri l-au pierdut şi pe Iulian Cristea, care s-a accidentat grav în disputa cu Muntenegru. În clasamentul FIFA echipa naţională a Bosniei & Herţegovinei este pe locul 48 cu 1446.54 puncte. Următorul meci va fi pe 11 iunie 2022, acasă cu Finlanda.

 

Bosnia & Herțegovina – România echipele probabile

Bosnia & Herțegovina: Šehić – Gazibegović, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac – Hadžiahmetović, Pjanić, Prcić – Stevanović, Džeko, Krunić

România: Fl. Niță – Cr. Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – Cicâldău, M. Marin, R. Marin – Sorescu, Alibec, Oct. Popescu