borussia dortmund

Liga Campionilor: Borussia Dortmund caută calificarea cu Benfica

Borussia Dortmund primește diseară vizita echipei Benfica, în returul optimilor de finală din Liga Campionilor. În tur, portughezii au câștigat cu 1-0.

Dortmund – Benfica are peste 220 de tipuri de pariuri pe Betano și este oferit cu cote Marjă 0%.

După meciul foarte strâns din Portugalia, partida de diseară se anunță una de mare luptă. Benfica a învins pe teren propriu grație golului marcat de Mitroglou, cel care a înscris de 18 ori în ultimele sale 17 meciuri. El areo cotă de 3,30 să marcheze oricând și în partida de astăzi, din Germania. Nemții au fost la un pas să plece cu un egal, dar portarul Ederson a parat o lovitură de la 11 metri executată de Pierre-Emerick Aubameyang.

Ambele echipe sunt într-o formă foarte bună, dar germanii par să aibă un plus recent. Dortmund (locul 3 în Bundesliga) a făcut scor în weekend cu cea de-a zecea clasată, Bayer Leverkusen, 6-2. Benfica, lider în Primeira Liga, a câștigat greu în deplasare, cu 1-0, pe terenul lui uneia dintre codașe, Feirense. Însă, echipa din Lisabona are 6 victorii din ultimele partide jucate în toate competițiile, o cifră care spune multe, în timp ce germanii au trei victorii, două înfângeri și un egal în ultimele șase întâlniri.

Cotele oferite de Betano pentru calificare sunt foarte atractive și arată că germanii sunt favoriți. Gazdele au cota de 1,67 de a ajunge în semifinale, iar oaspeții una de peste 2,20.

Toată lumea se întreabă, vor avea elevii lui Thomas Tuchel forța să se califice? Ei au reușit în 8 din ultimele 15 partide jucate în competițiile UEFA să întoarcă o înfrângere suferită în deplasare. Șansele lor pot fi diminuate de absențele de astăzi, printre care ce a lui Reus, afectate suplimentar dacă nu va juca nici Guerreiro.

Cert este că Dortmund, campioană a Champions Legue în 1997, caută a treia calificare în sferturile de finală ale acestei competiții după anul 2010. La rândul ei, Benfica s-ar putea califica pentru a treia oară în „sferturi” în ultimele șase sezoane. Anul trecut, portughezii au ratat calificarea în semifinale, eliminați de Bayern Munchen cu 3-2.

Echipe probabile

Dortmund: Burki – Piszczek, Sokratis, Bartra – Durm, Dembele, Weigl, Guerreiro, Schmelzer – Aubameyang, Schurrle.
Nu vor juca: Reus, Rode, Gotze, Bender
Incert: Guerreiro

Benfica: Ederson – Nelson Semedo, Luisãao, Lindelof, Eliseu – Samaris, Pizzi, Salvio, Zivkovic –  Jonas, Mitroglou.
Nu va juca: Fejsa

Leave a Reply