Leonardo Bonucci

Soldatul Leonardo Bonucci

Leonardo Bonucci, unul dintre cei mai buni apărători din Serie A, a arătat de-a lungul timpului un caracter puternic, cel care face diferența și creează campionii. Atât în adolescența sa, dar și recent ca părinte, a trăit două evenimente dificile, peste care a trecut cu succes. Spiritul său de luptă l-a menținut mereu pe teren.

La un pas de retragere după EURO 2016

bonucci familie

Bonucci a declarat în această săptămână pentru presa din Italia că a dorit să se retragă după EURO 2016. Motivul a fost unul cât se poate de serios, o afecțiune de care fiul său, Matteo, nu mai părea să scape. Băiatul fusese operat de hernie în vară, dar au survenit complicații  în urma intervenției chirurgicale.

Betano.com: Pariază pe fotbal

Omul care câștigase cinci titluri de campion în Serie A cu Juventus a simțit că nu se mai poate concetra pe fotbal și a fost la un pas să își anunțe retragerea imediat după turneul final din Franța. „Frica a durat din iulie până acum câteva zile”, a declarat Bonucci pentru ziarul La Repubblica, dând de înțeles că fiul său este acum în afara oricărui pericol, iar el poate merge mai departe.

„I-am spus lui Matteo, zi de zi când se lupta cu boaa, că este un campion. Iar acum a câștigat cea mai importantă luptă”, a mai spus jucătorul în vârstă de 29 de ani.

Lovit de boala Osgood–Schlatter

Problemele fiului său nu au constituit prima piatră de încercare. În urmă cu câțiva ani, italianul povestea cum a fot la un pas să înceteze să urmeze sportul pe care îl iubea cel mai mult.

Atunci când visa că poate face pasul în fotbalul mare a fost lovit de o boală dificilă, numită Osgood–Schlatter, cea care afectează oasele pe perioada creșterii.

Citește și: Este el noul Gigi Buffon?

„În adolescență am făcut o pauză de cinci luni din cauza bolii Osgood-Schlatter”, a afirmat în 2010 pentru ziarul La Stampa. „Mă trezeam noaptea cu dureri la genunchi. Dar motto-ul meu este că trebuie să ajung de la dificultăți direct la stele, iar asta m-a ghidat”.

Iar valoarea sa de fotbalist s-a dus chiar către stele. La acest moment, cota de piață a lui Bonucci este de 40 de milioane de euro, iar el este un jucător de bază nu doar la Juventus, ci și la echipa națională de fotbal a Italiei, cu care a jucat înm cadrul a două ediții de Cupa Mondială (2010, 2014) și două de EURO (2012, 2016).

Mai jos, un video cu talentul său în apărare – efort încununtat și cu un gol, în fața lui Inter.

Leave a Reply