kun aguero diego costa derby city chelsea

Din mahalalele sud-americane, în luminile derby-ului City – Chelsea

Două destine pornite din noroiul mahalelor argentiene și braziliene vor străluci sâmbătă în lumina celor mai puternice reflectoare ale fotbalului, într-un derby din Premier League. La meciul Manchester City – Chelsea doi oameni vor „fura” din strălucirea acestei întâlniri prin povestea lor de succes, garnisită cu goluri.

Aceasta este povestea lui Sergio „Kun” Aguero și Diego Costa. Totul a pornit în anul 1988, iar viața lor este povestită mai jos, în paralel, precum într-un film.

1988. În suburbiile din Buenos Aires, capitala Argentinei, se naște Sergio Aguero sau „Kun”, așa cum are porecla provenită dintr-un serial japonez de animație pe care îl urmărea cu aviditate în adolescență. La câteva luni distanță, se naște și brazilianul Diego Costa, în micuțul orășel Lagkarto. Tatăl său a ignorat vrăjmășia eternă dintre brazilieni și argentieni și și-a numit fiul după jucătorul favorit, Diego Armando Maradona.

2003. Adolescentul Aguero, în vârstă de 15 ani, urcă rapid ierarhiile din școlile de fotbal. Iese în evidență drept un talent peste medie în turnee. La acea vreme spunea că „au fost momente dificile, pentru că eram mai mic decât cei cu care jucam și a trebuit să învăț cum să evit deposedările lor puternice”.

Tot la 15 ani, Diego Costa joacă fotbal de plăcere, pe străzi, remarcându-se prin violență. „Nu puteam să mă abțin, mă certam cu adversarii și nu îi respectam. Simțeam că vreau să îi omor”, își aduce aminte jucătorul. Costa voia să câștige bani pentru a putea ieși cu fetele. Se mută departe, la Sao Paolo și lucrează într-un magazin de haine al unor rude, iar unchiul său a îl convinge cu forța să joace fotbal în cadru organizat.

2006. Atletico cheltuiește o sumă record pentru transferul unui jucător de doar 18 ani, numit Sergio Aguero, care câștigase recent Cupa Mondială U20 cu Argentina. Puțin mai la Vest, Diego Costa suferă de frig și de dorul de familie, dar joacă la echipa obscură Penafiel, ca împrumut de la Braga. Încearcă să își găsească drumul spre gol purtând mereu aceeași pereche de pantofi.

2007. Un impresar îl descrie pe Costa. „Este opusul unui jucător captivant. Arată de 30 de ani și are o față mereu nemulțumită. Este exact de ceea ce are nevoie Atletico”. Diego ajunge la Atletico, dar este rapid împrumutat. Pentru scurt timp se intersectase cu Aguero, care evolua tot la roș-albi.

2011. După mai mult de 100 de goluri marcate pentru Atletico, Aguero declară că vrea să plece. Anunță transferul către Manchester City. Costa se află tot în Spania, dar primește mai multe cartonașe galbene decât reușește să înscrie.

2014. Aguero sărbătorește al doilea său titlu cu City pentru care contribuise cu 17 goluri. Nu se apropie de cele 23 de goluri din 2012. Cu toate acestea declară că au fost cele mai importante goluri ale carierei. În paralel, Diego Costa reușește un hat-trick, iar presa din Spania îl laudă. În același an câștigă titlul cu Atletico, pentru care adusese un aport de aproape 30 de goluri.

2016. Sâmbătă, Manchester City și Chelsea vor juca la vârf în Premier League. Pe teren vor fi adversari Sergio Kun Aguero și Diego Costa, cei care conduc topul golgheterilor cu câte 10 goluri. Ei vor avea ocazia să își dovedească valoarea și să strălucească pe teren, un lucru pentru care au luptat de mici își încă luptă.

Pariază pe meciul City – Chelsea, pe Betano.com

Leave a Reply