Georgina și Cristiano

Marius Mitran, martie 2022

 

Am văzut, în rețeaua Netflix, filmul dedicat soției lui Cristiano Ronaldo, Georgina Rodriguez. O femeie de o frumusețe misterioasă, o argentiniană temperamentală, inteligentă și perfect adaptată la stilul de viață impus de condiția socială a soțului ei.

O lume întreagă se pregătea de ceva vreme să fie cucerită, și Georgina a apărut pentru a o face. Episod după episod, secvență după secvență, avion după avion -particular, desigur- această femeie impresionează și seduce, mă gândesc, o audiență curioasă și, foarte probabil, ușor invidioasă. Iar Cristiano Ronaldo confirmă și susține!

De fapt, acesta e tot filmul. E despre cum doi tineri se iubesc, își construiesc o lume a lor, ca toate cuplurile din lume, doar că, în cazul lor, o fac pe bani mulți. Chiar mulți.

Doi copii săraci, o argentiniană și un portughez din insula Madeira, ajung stăpânii aceleiași lumi și spectacolul pe care îl fac este deseori fascinant. Uite că și luxul exorbitant are emoția lui, pare să spună, cu candoare, doamna Ronaldo!

Niciodată însă grația, ochii frumoși și, în general, femeia, nu au impresionat atât de mult prin ceea ce sunt, dar, mai cu seamă, prin ceea ce dețin. Iar filmul nu vrea deloc să păstreze discreția, ba dimpotrivă, intră în dormitorul celor doi răsfățați de soartă cu aceeași nonșalanță cu care ei se urcă la bordul propriului iaht, avion sau motor de vis din garaj. Vedem doar ceea ce trebuie sau vedem tot?

Eu cred că vedem destul, suficient cât să înțelegem întreaga poveste de dragoste. Love story, cum se scria pe vremuri. Și acolo, în capodopera lui Erich Segal, era cam la fel, până la un punct: el, foarte bogat și arogant, ea, foarte frumoasă și inteligentă. Iar dacă eroii lui Segal, Oliver și Jennifer, refuză bogăția, personaje fictive, totuși, Georgina și Cristiano nu-și refuză nimic. Banii se văd, se simt, se presupun a fi incluși în orice mișcare. Trăiesc pentru ei. Mai ales ea, CR 7 fiind, câteodată, ocupat să și producă ceva bănuți pentru familie.

E ziua lui Jean Paul Gaultier? Georgina e invitată, ba chiar rugată să probeze creațiile celebrului designer de haute-couture purtate cândva de Naomi Campbell ori de către Lady Gaga. Fosta vânzătoare e acum superioară, din chiar toate punctele de vedere celor două mari dive, statutul de soție a lui Cristiano, primul fotbalist ajuns miliardar în euro din istorie, e suficient. Suficient pentru ce? Pentru absolut orice, oriunde, oricând.

Sâmbătă, 12 martie, ca și cum viața nu ar fi plusat suficient la ruleta absolută a destinului celui mai mare atacant din istorie, Cristiano a reușit un hatt-trick în derbyul cu Tottenham, devenind, la 37 de ani, cel mai bun marcator al Planetei din toate timpurile.

Și ce bine că nu e, nici pe departe, the end of story! Love story, claro que si!