Franța U21

Franța a lăsat acasă un “11” de 622 milioane de euro

La fel ca Anglia, care și-a permis să nu convoace pentru turneul final al Campionatului European de Tineret 2019 o echipă care valorează 555 de milioane de euro, Franța, ultima adversară a României din Grupa C, a lăsat acasă o echipă-tip cu o valoare de piață de zece ori mai mare decât lotul lui Mirel Rădoi. Betano a refăcut exercițiul de imaginație și, evident, vedeta este Kylian Mbappe, campionul mondial din 2018 cotat la…200 de milioane de euro!



Alban Falont – Portarul de 20 de ani al Fiorentinei, care l-a cumpărat vara trecută cu opt milioane de euro de la Toulouse, a fost lăsat acasă, deși, la 17 milioane de euro, e mai bine cotat decât cei trei goalkeeperi din lot: Paul Bernardoni (9 milioane de euro), Gautier Larsonneur (4 milioane de euro) și Maxence Prevot (1 milion de euro).

X-UL CARE NE DUCE ÎN SEMIFINALE? COTELE BETANO PENTRU MECIUL CU FRANȚA U21

Benjamin Pavard – Campion mondial la seniori cu Franța, va face pasul de la Stuttgart la Bayern de la 1 iulie 2019, bavarezii plătind 35 de milioane de euro în schimbul său. Le-a făcut loc mai tinerilor Colin Dagba (PSG) și Kelvin Amian (Toulouse) în lotul pentru EURO, iar valoarea sa de piață se ridică la 30 de milioane de euro.

Abdou Diallo – Tot din Bundesliga vine și primul fundaș central. Joacă la Borussia Dortmund, a trecut pe la toate naționalele de juniori și tineret ale Franței și are 16 selecții în naționala U21. Cotat la 35 de milioane de euro, va vedea din fața televizorului cum Ibrahima Kontate și Dayot Upamecano, ambii de la RB Leipzig, vor încerca să-l blocheze pe George Pușcaș.

Issa Diop – După Seria A și Bundesliga, ajungem și în Premier League. La West Ham, clubul care i-a plătit 25 de milioane de euro lui Toulouse în 2018 pentru a-l legitima pe fundașul central cu origini senegaleze. Tot 35 de milioane valorează și el, iar în ultima stagiune a strâns 33 de meciuri în prima ligă a Angliei.

Lucas Hernandez – Fundașul stânga titular al echipei Franței campioană mondială în Rusia, a devenit cel mai scump jucător din istoria lui Bayern, care i-a achitat lui Atletico Madrid 80 de milioane de euro în schimbul său. S-a considerat că are nevoie de o pauză după un sezon lung, selecționerul Sylvain Ripoll s-a gândit și la viitor și așa s-a mers pe mâna lui Fode Ballo-Toure, apărătorul stânga de la AS Monaco.

Tanguy Ndombele – Născut în Franța din părinți congolezi, face parte din puzderia de tinere talente a lui Lyon și, la 22 de ani, e cotat deja la 65 de milioane de euro. Are patru selecții în naționala mare, iar cluburile importante din Europa au plecat pe urmele sale și l-au transformat într-o țintă a perioadei de mercato. Pe postul său au fost preferați coechipierul de la Lyon, Lucas Tousart, și Ibrahima Dembele, de la Strasbourg.

Christopher Nkunku – Până la 21 de ani are zece trofee în CV cu Paris Saint-Germain, dar nu a reușit să se impună ca jucător de bază în echipa lui Tuchel. Valorează “doar” 12 milioane de euro, e un produs al academiei parizienilor, iar în sezonul proaspăt încheiat se laudă cu un număr decent de meciuri pentru campioana Franței, 22 în toate competițiile.

Maxime Lopez – Micuțul mijlocaș central al lui Marseille (1,67m) are 32 de meciuri în ultima stagiune, 13 selecții la naționala U21, dar nu a prins lotul pentru Campionatul European de Tineret. E cotat la 15 milioane de euro și are un frate, Julien Lopez, care joacă la Paris FC.

Kingsley Coman – Omul-trofeu, care a adunat distincții peste distincții cu PSG, Juventus și Bayern, actualul club, e un obișnuit al naționalei mari și unul dintre cei mai buni jucători ai generației 1996. Cotat la 50 de milioane de euro, a trecut printr-un nou sezon presărat cu accidentări, dar tot a strâns șase goluri și cinci pase deciive în 21 de partide.

Kylian Mbappe – Superstarul fotbalului mondial nu mai are nevoie de prezentări detaliate. E de ajuns să spunem că cele 200 de milioane de euro din dreptul cotei sale de piață l-au transformat în cel mai bine văzut fotbalist al planetei, dar și că până la 20 de ani are în palmares o Cupă Mondială, trei titluri în Ligue 1, o Cupă și o Cupă a Ligii Franței, dar și numeroase premii individuale. Prezența sa în Italia și San Marino ar fi fost considerată sub standarde, așa că i-a pasat rolul de vedetă a lotului lui Moussa Dembele, atacantul central de la Lyon.

Ousmane Dembele – Fotbalistul pentru care Barcelona i-a achitat Borussiei Dortmund 125 de milioane de euro în vara lui 2017 e al doilea cel mai bine cotat din echipa-tip a neconvocaților adversarilor de luni seară (100 de milioane de euro). La fel ca Mbappe sau Coman, e un nume sonor în fotbalul mondial, dar accidentările și problemele cu viața extrasportivă l-au făcut să prindă doar 29 de meciuri în ultimul sezon, marcând opt goluri și oferind cinci pase decisive.

622 de milioane de euro e cota de piață a echipei neconvocaților, în timp ce lotul deplasat de Franța în Italia și San Marino valorează 368 de milioane de euro.

Leave a Reply