“11-le” stelar al neconvocaților Angliei U21

Victorioasă de manieră entuziasmantă în fața Croației, 4-1 în primul meci de la EURO 2019 Under 21, România se pregătește de meciul cu Anglia, al doilea al Grupei C, unul în care e scutită de prezența unor fotbaliști de superclasă, cotați la 555 de milioane de euro. Betano a făcut un exercițiu de imaginație și a creionat cel mai bun 11 al fotbaliștilor eligibili pentru Campionatul European și lăsați acasă de selecționerul Aidy Bothroyd, iar rezultatul e…spectaculos.

COTELE BETANO PENTRU MECIUL CU ANGLIA

Cu o arie de selecție incomparabilă mai mare decât a României, Anglia și-a permis luxul de a lăsa acasă vedete de la Liverpool, Tottenham, Borussia Dortmund sau Manchester United. Majoritatea au, deja, selecții în echipa mare a Albionului, dar și cote de piață impresionante. Starurile lotului absenților sunt Jadon Sancho (cel mai bun jucător al generației 2000 în fotbalul mondial), Dele Alli și Marcus Rashford, cei trei valorând de aproape cinci ori mai mult decât lotul lui Mirel Rădoi.

Echipa tip a fotbaliștilor eligibili pentru EURO, dar care vor vedea turneul final din fața televizorului:

Aaron Ramsdale – Aparține de Bournemouth, club din Premier League, dar și-a petrecut ultimul sezon împrumutat la AFC Wimbledon, în liga a treia engleză, unde a apărat în 20 de meciuri și a primit 26 de goluri. E cotat la 750.000 de euro, cea mai mică valoare de piață din această echipă, și a pierdut lupta pentru un loc în lot cu Angus Gunn (Southampton), Dean Henderson (Man. United) și Freddie Woodman (Newcastle United)

Trent Alexander-Arnold – Câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, a avut un rol determinant în victoria istorică, 4-0 cu Barcelona în returul semifinalelor, și a intrat în istoria Premier League cu cele 12 pase decisive în 29 de meciuri jucate în campionat. E printre cei mai bine văzuți fundași din lume, fiind cotat la 80 de milioane de euro, e titularul naționalei mari a Albionului, dar pe postul său a fost preferat Aaron Wan-Bissaka, apărătorul dreapta de la Crystal Palace.

COTE BETANO PENTRU GRUPA C DE LA EURO 2019 U21

Joe Gomez – Coleg cu Alexander-Arnold la Liverpool, poate juca fundaș central și fundaș dreapta, iar în ultima stagiune a apărut de 16 ori în tricoul cormoranilor. Valoarea sa de piață se ridică la 35 de milioane de euro, în timp ce Aidy Bothroyd i-a convocat pe Fikayo Tomori (Chelsea, împrumutat la Derby County în ultimul sezon) și Jake Clarke-Salter (Vitesse).

Declan Rice – Considerat unul dintre marile talente ale fotbalului britanic, a ales de curând să reprezinte Anglia în dauna Irlandei, joacă la West Ham și e cotat, la 20 de ani, la 45 de milioane de euro. Piesă de bază în echipa “ciocănarilor”, poate juca fundaș central și mijlocaș la închidere și a strâns 34 de meciuri și două goluri în Premier League 2018/2019.

Ben Chilwell – Vine de la Leicester, valorează 35 de milioane de euro și e unul dintre cei mai ofensivi fundași stânga din campionatul englez. A pasat decisiv de cinci ori în 36 de meciuri, a strâns deja șapte selecții în naționala mare și i-a făcut loc la EURO 2019 Under 21 lui Jay Dasilva (Chelsea).

Ruben Loftus-Cheek – Câștigător al Europa League cu Chelsea, obișnuit al naționalei mari, a traversat cel mai consistent sezon al carierei, cu șase goluri și două assist-uri în 24 de meciuri jucate. La 23 de ani, e cotat la 30 de milioane de euro, iar pe postul său joacă Phil Foden, mijlocașul de creație al lui Manchester City.

Dele Alli – Cel mai cunoscut nume din echipa neconvocaților, starul lui Tottenham e cotat la 90 de milioane de euro, aproape dublu față de întreg lotul României. A avut un sezon sub standarde, cu cinci goluri și trei pase decisive în 25 de meciuri, iar Boothroyd l-a ales pe James Maddison, playmaker-ul lui Leichester City.

Dele Alli (foto, în Anglia – Țara Galilor). Foto: Mediafax Foto

Harry Winks – Coleg cu Dele Alli în echipa lui Tottenham care a pierdut finala Ligii Campionilor cu Liverpool punctează cu o valoare de piață de 25 de milioane de euro și un gol în 25 de meciuri jucate pentru Spurs. Mijlocaș defensiv clasic, a fost lăsat acasă pentru a-i face loc lui Hamza Choudhury, cel care a fost eliminat în meciul cu Franța (1-2) și va rata partida cu România.

Jadon Sancho – Starul generației sale (2000), a avut un sezon de debut fulminant la Borussia Dortmund, adunând 12 goluri și 17 pase decisive, cifre care i-au crescut cota de piață la 100 de milioane de euro. E atât de valoros încât a strâns șase meciuri la naționala mare din octombrie 2018 până în prezent, iar omul preferat în locul său la EURO este Demarai Gray, aripa dreaptă a lui Leicester City.

Marcus Rashford – Diamantul academiei lui Manchester United, a făcut furori din momentul în care a fost promvoat la echipa mare de pe Old Trafford și s-a transformat rapid în om de bază indiferent de numele antrenorului. A contribuit la 17 reușite (zece goluri, șapte assist-uri) în 33 de meciuri și are un preț de transfer de 80 de milioane de euro. În timp ce el se află în vacanță, Anglia a venit la EURO cu Dominik Solanke (Bournemouth), Tammy Abraham (Chelsea) și Dominic Calvert-Lewin (Everton).

Marcus Rashford (foto, într-un meci Anglia – Spania), un obișnuit al naționalei mari. Foto: Mediafax Foto

Callum Hudson-Odoi – Aripă stânga cu origini ganeze, e născut pe 7 noiembrie 2000 și a primit, deja, statutul de viitor star al celor de la Chelsea. Nu a apucat să aibă un sezon prea încărcat, strângând doar zece meciuri, dar a atras interesul lui Bayern Munchen și e de așteptat ca în stagiunea viitoare să primească mult mai multe șanse de a-și arăta potențialul. Cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro, va privi din fața televizorului cum Ryan Sessegnon (Fulham) va avea dueluri unu vs. unu cu Cristi Manea.

305 milioane de euro valorează tot lotul convocat de Aidy Boothroyd, în timp ce echipa trimisă în teren contra Franței a avut o cotă totală de piață de 202 milioane de euro, cu James Maddison cel mai valoros produs (40 de milioane de euro).

61 de milioane de euro valorează tot lotul României, cu portarul Andrei Ionuț Radu lider (15 milioane de euro).