Derby de foc astăzi în Campionatul României

FCSB şi Rapid București vor juca miercuri, 15 decembrie 2021, de la ora 20:30, în etapa a 20-a din Liga 1, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Arena Naţională” din București şi va fi arbitrată de István Kovács din Carei.

 

Betano: 1.70 pentru o victorie FCSB, 3.70 egal, 5.00 pentru un succes Rapid București

 

 

Fotbal Club FCSB

FCSB a bătut-o greu pe Gaz Metan la Mediaş, cu scorul de 1-0 (Darius Olaru 59), însă a rămas la 8 puncte de liderul CFR Cluj, care a câştigat tot cu 1-0 acasă cu CS Mioveni. Echipa antrenată de Anton Petrea are un parcurs de excepţie în ultimele 12 etape din sezonul regular, înregistrând 11 victorii şi un egal. “Roş-albaştrii” nu îşi pot permite să mai piardă puncte din nou cu Rapid, după ce în tur aceasta a câştigat cu 1-0, tot pe Arena Naţională. Trebuie de remarcat că în acest sezon “roş-albaştrii” nu au pierdut niciun meci acasă, având 8 victorii şi 1 remiză. E de aşteptat ca în derby-ul cu Rapid să joace 20-30 de minute şi Florinel Coman, care a avut o lungă perioadă de timp probleme medicale. Ultimul meci al lui “Mbappé de România” a fost pe 23 august 2021, în remiza de acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

Rapid București

Rapid București este pe un loc de play-off după 19 etape disputate în play-off şi deocamdată, ţinând cont că abia a revenit în Liga 1 şi că are un lot destul de modest, este în grafic, ba chiar a avut un parcurs peste aşteptări. Echipa antrenată de Mihai Iosif are doar o înfrângere în ultimele 9 etape, însă după ce a remimizat cu Chindia Târgoviște şi CS Mioveni şi a pierdut cu Farul Constanța, a avut un meci reuşit în ultima etapă cu FC Argeş Piteşti, pe care a bătut-o cu 2-0 (Albert Stahl 9, Alexandru Albu 12). “Alb-vişinii” sunt la doar 2 puncte de ocupanta locului 7, care este de play-out şi vor juca în această seară cu Fotbal Club FCSB. Marea problemă a giuleştenilor este că au 4 jucători importanţi accidentaţi – Dragoș Grigore, Alexandru Ioniță II, Cătălin Hlistei, Nicolae Carnat – însă nu au niciuns suspendat pentru derby-ul cu FCSB.

 

FCSB – Rapid București echipele probabile

 

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Paulo Vinícius, I. Cristea, Radunović – Olaru, Şut, Fl. Tănase – Cordea, Keșerü, Oct. Popescu

Rapid București: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, Dandea, Júnior Morais – Albu, Crepulja, Moise – Marzouk, Sefer, Stahl