Echipele Mondialului: Suedia (23/32)

Suedia este naționala descrisă azi Betano. Va juca în grupa F la Campionatul Mondial cu Germania, Mexic și Coreea de Sud.

Suedia a eliminat două mari echipe în drumul spre Mondial. Mai întâi a terminat pe 2 în grupa A a calificărilor UEFA, peste Olanda, iar apoi a trecut de Italia la baraj, 1-0 la general.

Va fi a 12-a participare a Suediei la Campionatul Mondial. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 1958, când a pierdut finala din poziția de țară organizatoare, iar de două ori a terminat pe locul 3: în 1950 și 1994.

Palmares la Campionatul Mondial: 46 meciuri – 16 victorii, 13 egaluri, 17 înfrângeri – golaveraj 74-69

Cele mai multe meciuri: Henrik Larsson, 13

Cele mai multe goluri: Kennet Andersson, Henrik Larsson, 5

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

De Suedia se leagă cea mai tristă amintire a României la Mondiale. În 1994, nordicii au eliminat „Generația de Aur” în sferturile de finală, iar apoi au luat medalia de bronz. Suedia a fost la 11 Mondiale până acum, cel din Rusia fiind al 12-lea, și a ajuns de 4 ori în semifinale! Nu a reușit să se califice la ultimele două turnee finale, însă în această perioadă nu a lipsit de la niciun Campionat European. După bronzul din 1994, participările la competițiile importante s-au încheiat în maxim 4 meciuri, fiind eliminați fie în grupe, fie în runda a doua. Cel mai mare trofeu din istoria Suediei a fost luat în 1948, când au câștigat aurul Olimpic la Londra.

Cota să câștige turneul: 200.00!

Zlatan Ibrahimovic nu a revenit asupra deciziei de a se retrage din națională, deși despre el s-au purtat majoritatea discuțiilor înaintea acestui turneu final. Suedia va miza tot pe lotul cu care a obținut calificarea, unul în care nu mai există vedete. Singurii fotbaliști care evoluează la echipe mari sunt fundașul central Lindelof (Man United) și mijlocașul lateral Forsberg (RB Leipzig). Au fost, însă, jucători care au spus că e mai bine fără Zlatan. Cu el în echipă, tot jocul se baza pe momentele lui de geniu. În calificări, Suedia a arătat ca o echipă unită, muncitoare, în care toți își cunosc limitele și trag pentru îndeplinirea obiectivului. Janne Andersson, antrenorul care a preluat naționala după EURO 2016, folosește clasicul 4-4-2 (sau învechitul?), cu un stil de joc nordic – multe dueluri fizice și mingi lungi pe atacanți la fiecare ocazie. Interesant în ceea ce privește lotul lor e că nu a fost convocat niciun fotbalist din campionatul intern, lucru valabil doar la Suedia și Senegal.

Echipa probabilă (4-4-2)

Robin Olsen (FC Copenhaga) – Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Andreas Granqvist (FC Krasnodar), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen) – Viktor Claesson (FC Krasnodar), Sebastian Larsson (Hull City), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (RB Leipzig) – Ola Toivonen (Toulouse), Marcus Berg (Al Ain)

Programul Suediei la Campionatul Mondial

18 iunie, ora 15:00 – Coreea de Sud

23 iunie, 21:00 – Germania

27 iunie, 17:00 – Mexic

Leave a Reply