Echipele Mondialului: Mexic (22/32)

Grupa F de la Campionatul Mondial din Rusia e formată din Germania, Suedia, Coreea de Sud și Mexic – ultima, prezentată astăzi de Betano.

Mexic a câștigat grupa de calificare din America de Nord cu o singură înfrângere, în ultima etapă, pentru a merge la turneul final.

Va fi a 16-a participare a mexicanilor la Campionatul Mondial. A fost gazda turneului de două ori, în 1970 și 1986, în cele două rânduri având și cele mai bune rezultate: calificarea în sferturi.

Palmares la Campionatul Mondial: 53 meciuri – 14 victorii, 14 egaluri, 25 înfrângeri – golaveraj 57-92

Cele mai multe meciuri: Rafael Marquez, 16

Cele mai multe goluri: Luis Hernandez, 4

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Doar patru naționale au mai multe prezențe la Mondial decât Mexic: Brazilia, Germania, Italia și Argentina. Deși au participat de mai multe ori decât campioane ca Anglia, Spania, Franța și Uruguay, mexicanii nu au ajuns niciodată în semifinalele competiției. În plus, au jucat sferturile doar atunci când au găzduit turneul, iar în prezent au un șir de 6 eliminări consecutive în optimi! La nivel continental, Mexic are cea mai bună națională a Americii de Nord, fiind de 10 ori câștigătoare a Gold Cup sau a competiției predecesoare, CONCACAF Championship. 3 din ultimele 5 trofee au fost luate de „El Tri”, care a mai câștigat o Cupă a Confederațiilor în 1999 și aurul Olimpic în 2012.

Cota să câștige turneul: 120.00!

Mexic se bate cu Suedia pentru locul 2, înaintea eliminării inevitabile din optimi. În 13 Mondiale la care au participat pe teren străin, mexicanii nu au reușit să câștige vreun meci în afara grupelor – iar acum, dacă merg în optimi, vor întâlni Brazilia. Visul sferturilor va rămâne, probabil, un vis încă patru ani pentru mexicani. Marea problemă a lor în ultimii ani a fost reprezentată de meciurile cu miză. La Gold Cup au fost eliminați de Jamaica în semifinale, la Cupa Confederațiilor au pierdut cu 4-1 în fața Germaniei – cu care vor juca în grupe, însă de data aceasta vor avea în față cel mai bun lot – iar la Copa America au fost umiliți de Chile, 7-0. Deși sunt mulți fotbaliști cu experiență în Europa, aceștia par să clacheze în momente cheie. Aceste rezultate se pot datora și lipsei de omogenitate. Selecționerul Juan Carlos Osorio schimbă echipa de start la fiecare meci, adaptându-se în funcție de adversar. După 47 de jocuri pe banca mexicană, acesta nu a avut niciodată aceeași formație de start în partide consecutive! Legendarul Rafa Marquez e în lot la al cincilea Mondial, egalându-i pe Antonio Cabrajal, Lothar Matthaus și Gianluigi Buffon. Vedetele sunt atacantul Chicharito Hernandez și mijlocașii centrali Guardado și Herrera.

Echipa probabilă (4-3-3)

Guillermo Ochoa (Standard Liege) – Carlos Salcedo (Frankfurt), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Miguel Layun (Sevilla) – Rafael Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Andres Guardado (Betis Sevilla) – Carlos Vela (Los Angeles FC), Chicharito Hernandez (West Ham), Hirving Lozano (PSV Eindhoven)

Programul Mexicului la Campionatul Mondial

17 iunie, ora 18:00 – Germania

23 iunie, 18:00 – Coreea de Sud

27 iunie, 17:00 – Suedia

Leave a Reply