Echipele Mondialului: Islanda (14/32)

Islanda e una dintre cele două debutante la Mondialul din Rusia și este prezentată azi de Betano. Vor juca în grupa D cu Argentina, Croația și Nigeria

Islanda s-a calificat la Campionatul Mondial câștigând grupa I din preliminariile UEFA, în fața naționalelor din Croația, Ucraina și Turcia.

Va fi a prima participare a islandezilor la Mondial și e cea mai mică țară calificată la turneul final, având sub 350,000 de locuitori.

Palmares la Campionatul Mondial:

Cele mai multe meciuri: –

Cele mai multe goluri: –

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Unde se opresc islandezii? În 2016 au șocat lumea calificându-se la EURO, doar pentru a o face din nou prin eliminarea Angliei și calificarea în sferturile de finală. Acum sunt din nou la un turneu final major, câștigând o grupă dificilă, din care a făcut parte și Croația – cu care se vor întâlni din nou în faza grupelor. Vor reuși și în această vară să meargă în fazele eliminatorii?

Cota să câștige turneul: 250.00!

Apariția Islandei în elita fotbalului i se datorează lui Lars Lagerback, care a fost aproape 20 de ani la naționalele Suediei înainte de a prelua insula din nord-vestul Europei în 2011. Din 2013 până la EURO 2016 au avut doi co-selecționeri, tot pe modelul suedez, celălalt fiind Heimir Hallgrimson. Acesta a rămas singur de doi ani, însă a continuat să obțină rezultate bune. Islanda se bazează pe continuitate, cei mai mulți jucători din lotul convocat acum fiind „responsabili” și pentru minunea de la EURO 2016. Vedeta e Gylfi Sigurdsson, pentru care Everton a plătit 40 de milioane de lire sterline anul trecut, alți jucători importanți fiind fundașul central Ragnar Sigurdsson sau atacantul Alfred Finnbogason. Stilul de joc e unul bazat pe contraatac și le-a adus succes în fața echipelor mai mari până acum, așa că nu au vreun motiv să îl schimbe.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Hannes Tor Halldorsson (Randers) – Birkir Mar Saevarsson (Valur Reykjavik), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Sverrir Ingi Ingason (Rostov), Hordur Bjorgvin Magnusson (Bristol City) – Aron Gunarsson (Cardiff), Emil Hallfredsson (Udinese) – Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Gylfi Sigurdsson (Everton), Birkir Bjarnason (Aston Villa) – Alfred Finnbogason (Augsburg)

Programul Islandei la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 16:00 – Argentina

22 iunie, 18:00 – Nigeria

26 iunie, 21:00 – Croația

Leave a Reply