Echipele Mondialului: Argentina (13/32)

Betano vă prezintă, mai departe, echipele care vor juca la Campionatul Mondial. Grupa D este alcătuită din Argentina, Islanda, Croația și Nigeria.

Argentina s-a calificat cu mari emoții la turneul final, mulțumită unei victorii în ultima etapă din preliminariile CONMEBOL cu Ecuador. A terminat grupa pe 3, după Brazilia și Uruguay, dar o înfrângere i-ar fi lăsat acasă.

Va fi a 17-a participare a Argentinei la Campionatul Mondial, a 12-a consecutivă. Au fost prezenți la primul turneu final, când au pierdut finala. Au mai jucat 4 finale, câștigând două dintre ele: în 1978 și 1986.

Palmares la Campionatul Mondial: 77 meciuri – 42 victorii, 14 egaluri, 21 înfrângeri – golaveraj 131-84

Cele mai multe meciuri: Diego Maradona, 21

Cele mai multe goluri: Gabriel Batistuta, 10

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Finalistă la ultimul Mondial, Argentina trece printr-o perioadă mai dificilă. Obișnuită cu trofeele, naționala lui Messi nu a mai câștigat niciun turneu important de la Copa America 1993 și a pierdut finala la 4 din ultimele 5 cupe ale Americii de Sud! Argentinienii nu au mai câștigat un Mondial din 1986, jucând două finale de atunci – în 1990 și 2014, când au atins ultimul act deși au marcat numai 8 goluri. Între cele două medalii de argint nu au reușit să treacă de sferturile de finală, amintindu-ne cu bucurie de eliminarea lor din 1994, în optimi, în fața României.

Cota să câștige turneul: 9.00!

Conform cotelor, e a cincea favorită să ridice trofeul. De ce, însă? Preliminariile au fost o mare dezamăgire, fiind calificați doar de geniul lui Messi. În 18 etape jucate în grupa sud-americană, au marcat doar de 19 ori, având al doilea cel mai slab atac al continentului lor! În perioada calificărilor și-au schimbat antrenorul, aducându-l pe Jorge Sampaoli, cel care i-a învins în finala Copa America cu reprezentativa chiliană. Impresia lăsată până acum e că are, încă, probleme în găsirea formulei de joc. Cu o listă lungă de superstaruri, în special în ofensivă, lui Sampaoli nu îi e ușor să aleagă echipa de start – deși, în ultimul timp, Argentina a fost ținută în spate de Messi. Pentru o bună parte a jucătorilor ce merg în Rusia e ultima șansă la un trofeu internațional. Messi, Mascherano, Higuain, Di Maria și Biglia – toți importanți – au trecut de 30 de ani. Doi fotbaliști importanți nu fac parte din lot: Mauro Icardi, golgheterul Serie A, nu a fost convocat, în timp ce portarul lui Manchester United – Sergio Romero – s-a accidentat săptămâna trecută și nu poate reveni în timp util.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Franco Armani (River Plate) – Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolas Otamendi (Manchester City), Federico Fazio (AS Roma), Marcos Rojo (Manchester United) – Javier Mascherano (Hebei China Fortune), Lucas Biglia (AC Milan) – Angel Di Maria (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Manuel Lanzini (West Ham United) – Gonzalo Higuain (Juventus)

Programul Argentinei la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 16:00 – Islanda

21 iunie, 21:00 – Croația

26 iunie, 21:00 – Nigeria

Leave a Reply