Echipele Mondialului: Croația (15/32)

Grupa D continuă la prezentările Betano cu Croația, care se va bate cu Argentina, Islanda și Nigeria pentru calificarea în optimi.

Croația s-a calificat la turneul final după ce au trecut de Grecia cu 4-1 la baraj. În grupe a fost a doua, după Islanda, dar peste Ucraina și Turcia.

Va fi a cincea participare a croaților la Campionatul Mondial. Au debutat în 1998, când au luat medalia de bronz, însă la următoarele trei prezențe nu au reușit să iasă din grupe.

Palmares la Campionatul Mondial: 16  meciuri – 7 victorii, 2 egaluri, 7 înfrângeri – golaveraj 21-17

Cele mai multe meciuri: Dario Simic, 11

Cele mai multe goluri: Davor Șuker, 6

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Croația a ratat doar două turnee finale de când a devenit un stat independent – un european și un mondial. Rezultatele au fost, însă, un roller-coaster. În 1998 a avut cel mai bun rezultat din istorie, când a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial, eliminând România pe parcurs. La EURO au avut două sferturi de finală, în 1996 și 2008. Văzută, de obicei, ca o națională care poate ajunge departe, Croația a eșuat la ultimele trei mondiale, părăsind competiția în grupe.

Cota să câștige turneul: 35.00!

Este, probabil, cea mai bună generație a croaților după cea din anii 90. Cu un mijloc de la Real Madrid și Barcelona (Modric, Rakitic, Kovacic) și atacanți de la forțe ale Italiei (Mandzukic sau Perisic), au motive să se aștepte la un rezultat bun. Totuși, Croația se confruntă din nou cu probleme interne. Există, în permanență, suspiciuni legate de corectitudinea selecției sau de interesele celor din staff-ul naționalei. Acum, naționala e condusă de Zlatko Dalic – adus pe finalul preliminariilor pentru a redresa corabia, după 7 ani petrecuși în țările arabe. Poate, Dalic, să unească naționala pentru acest Mondial? E ultima șansă la glorie pentru câțiva oameni de bază, trecuți de 30 de ani.

Echipa probabilă (4-2-3-1)

Danijel Subasic (Monaco) – Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Domagoj Vida (Beșiktaș), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinic (Sampdoria) – Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona) – Milan Badelj (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ivan Perisic (Inter Milano) – Mario Mandzukic (Juventus)

Programul Croației la Campionatul Mondial

16 iunie, ora 22:00 – Nigeria

21 iunie, 21:00 – Argentina

26 iunie, 21:00 – Islanda

Leave a Reply